Qlosr Group köper två Ricoh IT-partnerbolag

Taggar i artikeln

Qlosr Group
Jonas Norberg, vd på Qlosr. Foto: Linkedin.
Publicerad
Uppdaterad

Teknikbolaget Qlosr Group förvärvar Uddevalla- och Skövdebaserade Attaxera IT samt Kristinehamnsbaserade Kontorsutrustning i Kristinehamn. Båda bolagen marknadsför sig som Ricoh IT Partner.

De förvärvade bolagen omsatte tillsammans ungefär 52 miljoner kronor och genererade ett ebitda-resultat om cirka 13,2 miljoner kronor under bokslutsåren 2021-2022. De har tillsammans cirka 20 anställda.

Köpeskillingen uppgår till 64,8 miljoner kronor och erläggs dels i kontanter och dels genom nyemitterade aktier till teckningskursen 17 kronor per aktie. Tillträde är planerat till idag.

Qlosr Group har genomfört fyra stycken förvärv under det tredje kvartalet, i linje med den förvärvsplan som företaget sjösatt.

Annons

— Förvärven på orterna Uddevalla, Skövde och Kristinehamn kommer att snabbt ge tydliga värden inom våra prioriterade områden. Under räkenskapsåret 2023 kan vi, exkl. välgrundade förhoppningar om synergieffekter konservativt beräknat förbättra ebitda med över 12 miljoner kronor. Förvärven ger oss en bra bas med nöjda kreditstarka kunder i långa avtal med återkommande intäkter vilka vi kan förädla och vidareutveckla med våra paketerade standardiserade prenumerationstjänster, främst inom Nät och Drift, uppger vd Jonas Norberg i en kommentar.

Han fortsätter.

— Vi kommer även hitta inköpssynergier via vår centrala inköpsfunktion i Göteborg. Dessutom kan vi med förvärven integrera kundbearbetningen i Västra Götaland tillsammans med Göteborg och med det i Januari 2022 förvärvade bolaget SBL Data AB med kontor i Skara, Vara och Vänersborg. Vidare får vi en helt ny marknadstäckning i Värmland med alla möjligheter det för med sig.

Annons

Annons