Andreas Frid, chef för investerarrelationer på Qliro och Martina Skande, ansvarig för produkter och marknadsföring.  Foto: Qliro
Fintech

Qliro lanserar plattform för finansiella tjänster 

Fintechbolaget Qliro, som främst är verksamt inom betallösningar, lanserar en digital plattform för finansiella tjänster. Först ut är Insurely som ger en överblick över kundens försäkringar.

Uppdaterad 2019-12-12
Publicerad 2019-12-12

– Samarbetet med Insurely är början på nya möjligheter som på sikt kan generera ytterligare en intäktskälla för oss men framför allt kan addera mervärde för våra kunder, säger Andreas Frid, chef för investerarrelationer på Qliro, till Realtid.

Qliro lanserar en bankplattform för att kunna erbjuda fler finansiella produkter som möjliggör en snabbare och mer kostnadseffektiv vidgning av produkterbjudandet.

Betallösningar kommer fortsatt vara en viktig del av Qliros verksamhet där bolaget fortsatt ser goda tillväxtmöjligheter, men Qliro vill lägga till andra tjänster som ökar intresset från kunderna ytterligare, enligt Andreas Frid. 

– Vi vill addera fler partners till vår plattform. Syftet med det är att vi vill erbjuda en så bra kundupplevelse som möjligt med ett bredare utbud än vi har idag och komplettera med andra finansiella produkter och tjänster som har med kundens vardagsekonomi att göra, säger Martina Skande, ansvarig för produkter och marknadsföring på Qliro. 

Närmast till hands är att lägga till tjänster som exempelvis att kunden ska kunna få överblick över alla sina transaktioner oavsett bank. Ett annat exempel är sparande med ett visst mål i sikte, där man till exempel avrundar köp uppåt och den överskjutande delen sätts av till ett sparkonto. 

Fondsparande och kreditkort kan också bli möjligt på lite längre sikt, enligt Martina Skande. 

Vilka räknar ni med kommer bli era största konkurrenter?

– Det är svårt att ange någon enskild konkurrent, vi rör oss på lite olika spelplaner på den finansiella marknaden. Jag känner inte till någon annan som skapat en digital plattform med partnerskap och erbjuder andras produkter i sin plattform, säger Martina Skande.

– Vi har inte målsättningen att bli en bank, vi vill skapa en så bra finansiell flora av produkter som möjligt och vara en snabbrörlig techspelare inom finansiella tjänster och produkter.

Qliro, som är betallösningspartner till fler än 50 e-handlare i Norden, erbjuder idag även sparkonton och lån till privatpersoner i Sverige.

 

 

Platsannonser