FinansNyhet

Qatar Airways gör rekordvinst på 1, 54 miljarder dollar 

Publicerad
Uppdaterad

Qatar Airways Group firar sitt 25-årsjubileum med sitt starkaste finansiella resultat någonsin, med ett resultat som är 200 procent över sin historiskt sett högsta årliga vinst.

Realtid.se

Vinsten är inte bara ett rekord för Qatar Airways Group, utan också ett rekord bland alla andra flygbolag i världen som har publicerat sina finansiella resultat för det här räkenskapsåret. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qatar Airways Group rapporterade en rekordvinst på 5,6 miljarder QAR (1,54 miljarder dollar) under räkenskapsåret 2021/22. De totala intäkterna ökade till 52,3 miljarder QAR (14,4 miljarder US-dollar), en ökning med 78 procent jämfört med förra året och anmärkningsvärda 2 procent högre än hela räkenskapsåret före covid (2019/20). Passagerarintäkterna ökade med 210 procent under det senaste året, främst till följd av tillväxten i Qatar Airways-nätverket, ökningen av marknadsandelar och högre enhetsintäkter för andra räkenskapsåret i rad. Qatar Airways transporterade 18,5 miljoner passagerare, en ökning med 218 procent jämfört med förra året.

Qatar Airways Cargo förblev den ledande aktören i världen när deras intäkter såg en imponerande tillväxt på 25 procent jämfört med förra året med en tillväxt i lastkapacitet (Available Tonne Kilometers) på 25 procent årligen.

Annons

Koncernen genererade en stark EBITDA-marginal på 34 procent till 17,7 miljarder QAR (4,9 miljarder USD). EBITDA var högre än föregående år med 11,8 miljarder QAR (3,2 miljarder USD).

 

 

Annons
Annons