"Vi har tagit fram ett verktyg där de som vill strejka kan göra skillnad för klimatet och visa omsorg för sig själv och andra samtidigt som de inte behöver minska sin tid för lärande",  säger Fredrik Lundgren, Executive Creative Director på PWC. Foto: PWC
Digitalisering

PWC Sverige har utvecklat Fridays For Future-app för digital klimatstrejk

Revisions- och rådgivningsföretaget PWC har inom affärsområdet Experience Consulting utvecklat en app för digital klimatstrejk till Fridays For Future, rörelsen som startades av Greta Thunberg.

Uppdaterad 2020-04-30
Publicerad 2020-04-28

Appen heter Go Climate Striking och idén till den kom från covid-19-krisen och hur pandemin hindrar människor att samlas fysiskt för att höja sina röster för klimatet.  Tack vare appen kan de som vill strejka nu både gå i skolan som vanligt och samtidigt utöva sina demokratiska rättigheter genom att strejka digitalt. 

Fridays For Future-rörelsen har som det mesta annat i samhället, och näringslivet, påverkats kraftigt av den pågående pandemin som hindrar folksamlingar över hela världen. Revisions- och rådgivningsföretaget PWC har arbetat tillsammans med rörelsen för att utveckla ett digitalt alternativ som både möjliggör klimatstrejk under pandemin och också hjälper de som vill strejka att inte behöva missa tid för studier.

– Nu när folk inte kan samlas och uttrycka sina åsikter ute i samhället, är digitala lösningar en viktig möjliggörare för att fortsätta utöva våra demokratiska rättigheter. Vi har tagit fram ett verktyg där de som vill strejka kan göra skillnad för klimatet och visa omsorg för sig själv och andra samtidigt som de inte behöver minska sin tid för lärande,  säger Fredrik Lundgren, Executive Creative Director på PWC. 

Via strejkappen Go Climate Striking kan användarna skicka en påminnelse om hur viktig klimatfrågan är till makthavarna för världens 20 största ekonomier samt till FN. Påminnelsen skickas i form av twittermeddelanden från användarnas egna twitterkonton. Appen kommer också att leverera statistik kring var i världen det digitala klimatengagemanget är som störst, samt vilka makthavare som är mest ”populära” att skicka en påminnelse till.

– En positiv sak med pandemin är att den har bevisat hur snabbt vi människor faktiskt kan ställa om våra liv. Det ger hopp och förhoppningsvis kan vi av det lära oss saker som bidrar till att lösa klimatfrågan, ett ännu större hot mot vår planet. Att få chansen att arbeta tillsammans med en rörelse som Fridays For Future har varit lika lärorikt som engagerande för oss. Det här är människor, ofta väldigt unga, som organiserar sig på nya sätt, som fattar beslut på nya sätt och som också kommer att påverka världen på nya sätt. Det inger hopp inför framtiden, säger Fredrik Lundgren.

För mer info, kolla här>> http://goclimatestriking.com

Platsannonser

Logga in