Sponsrat Sponsrat

VPN bra lösning när du reser eller bor utanför Sverige

Uppdaterad 2019-12-23
Publicerad 2019-12-23

Internets intåg i det svenska folkhemmet på 90-talet kom att förändra samhället i grunden. Helt plötsligt blev information om nästan allting tillgänglig omedelbart och utan kostnad.

Med informationssamhället kom också möjligheten att konsumera media oavsett var man befann sig. För svensken på semester som tidigare endast hittat engelskspråkig internationell press i tidningsstånden blev det nu möjligt att läsa sin favorittidning på nätet och likaså kunde man lyssna på lunchekot oavsett var man var.

Landsrättigheter för TV

Numera finns det dock ett antal frustrerande begränsningar med internet. En av dem är att många TV-sändningar är begränsade till ett visst land. Det kan till exempel vara längdskidåkning på vintern. De som arrangerar tävlingen har sålt rättigheterna för den till olika bolag i olika länder vilket medför att du inte kommer åt den svenska sändningen om du befinner dig utanför Sverige. Samma sak kan gälla vissa kriminalserier och annat som sänds på svenska Tv-kanaler.

VPN är lösningen för den som reser eller bor utomlands

Det finns dock en mycket smidig lösning på problemet med tillgång till svensk TV och andra medier när du befinner dig utomlands. Lösningen heter VPN. VPN står för ”virtual private network” och är en tjänst som innebär att du går ut på internet genom en server på en annan plats än där du faktiskt befinner dig. Många VPN-tjänster låter dig fritt välja vilket land du vill ”befinna dig i” och VPN låter dig också vara helt anonym när du surfar på internet, vilket förstås också är en stor fördel.

Så för den som reser mycket eller till och med bor utomlands kan det vara en stor fördel att ansluta sig till en VPN-tjänst. Se guide om att se svensk tv i utlandet på vpnportalen.se.

Det finns förstås också mycket mer information om VPN, klicka här för att läsa mer.

Platsannonser

Logga in