Pressmeddelande

Quartiers investerar 12,6 MSEK i Nowonomics, samt ingår samarbetsavtal med Nowonomics och QQM Fund Management

Publicerad

Quartiers Properties (”Quartiers” eller ”Bolaget”), meddelar att Bolaget investerar totalt 12,6 MSEK i Nowonomics AB (publ) (”Nowo”) via två riktade emissioner. Den första emissionen om 6,3 MSEK sker nu, följt av en till i januari 2024. Quartiers erhåller även vederlagsfria teckningsoptioner för en potentiell investering om 8 MSEK i maj 2024. Parallellt med detta tar samarbetet med Nowo och QQM Fund Management AB (”QQM”) form.

Samarbetsavtalet mellan Quartiers, Nowo och dess helägda dotterbolag QQM syftar till att utveckla och stärka deras erbjudanden inom fastighetssektorn. En central del av detta samarbete innefattar att Nowo, med sin imponerande kundbas på över 150 000 sparare, kommer att marknadsföra gemensamt utformade fastighetsfonder. Detta ger Quartiers en unik plattform att snabbare än på egen hand expandera sitt erbjudande och öka det förvaltade kapitalet i de gemensamma fonderna. Genom ägandet i Nowo ges Quartiers en stärkt position att bidra till Nowos inriktning och fokus. Detta skapar förutsättningar för ett mer synergiskt samarbete där Quartiers kan stödja att gemensamma visioner och mål drivs framåt för att öka inflödet av kapital till de gemensamma fastighetsfonderna, vilket bedöms öka intäkterna för båda bolagen.

"Att säkra stabil finansiering är en ständig utmaning för både fastighetsföretag och fonder. Med detta samarbete öppnas dörrarna till ett flöde av långsiktigt kapital från en bred bas av retailinvesterare. Detta, kombinerat med möjligheten att öka våra förvaltade medel, positionerar oss för en solid tillväxtstrategi framåt", säger Quartiers Properties VD Marcus Johansson Prakt.

För ytterligare detaljer kring emissionen och teckningsoptionerna, vänligen se Nowos officiella pressmeddelande. Quartiers kommer att nyttja befintlig kassa för förvärvet.

Denna information är sådan information som Quartiers Properties AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 oktober 2023 kl. 13:00.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Kort om Bolaget
Quartiers Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag i toppskiktet avseende design och kvalitet med verksamhet på den spanska solkusten. Bolaget grundades 2014 och har sedan dess byggt upp en fastighetsportfölj av både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Bolaget utvecklar, säljer och hyr ut fastigheter.

Quartiers Properties äger och driver Boho Club som är en boutiqueresort på Golden Mile i Marbella med restaurang och 40 hotellrum. Projektet är prisbelönt för sin design och arkitektur och både hotellet och restaurangen har sedan lanseringen 2019 etablerat sig som en ledande aktör i Marbella. Besök Boho Clubs hemsida www.bohoclub.com för att boka hotellrum eller ett bord i restaurangen. Restaurangen är öppen varje dag och serverar frukost, lunch och middag.

Quartiers Marbella Apartments är ett lägenhetskomplex i Benahavis, grannkommun till Marbella där Quartiers bedriver lägenhetsuthyrning. Boendet passar utmärkt för både kort- och långtidsboende och är populärt bland såväl familjer som grupper som besöker Marbella för semester, träningsresor eller för att spela golf. Besök hemsidan www.quartiersmarbella.com för att boka din lägenhet.

Hacienda Collection är ett lägenhetsprojekt i Benahavis, strax utanför Marbella där Quartiers Properties säljer lägenheter som är redo för omedelbar inflyttning. Lägenheterna ligger i ett gated bostadsområde med utsikt över medelhavet. Bostäderna erbjuder en öppen och rymlig planlösning med stora fönster, kök av hög standard, separat tvättstuga med två till tre sovrum. De generösa terrasserna erbjuder gott om utrymme för att umgås med familj och vänner. Vänligen besök hemsidan för mer information och för att boka en visning, på plats eller digitalt: www.haciendacollection.es.

Mangold är Bolagets Certified Adviser. Mangold nås på telefonnummer 08-503 015 50 eller e-post ca@mangold.se.

Annons