Pressmeddelande

OssDsign effektiviserar sin tillverkning och minskar ledtiden för Cranial PSI med upp till 40 procent

Publicerad

Uppsala, 20 mars 2023. OssDsign AB (publ.) meddelar idag att företaget har minskat ledtiderna för Cranial PSI med upp till 40 procent tack vare optimeringar i tillverkningsprocessen. Genom att nå denna viktiga milstolpe stärker OssDsign sitt erbjudande samtidigt som produktens konkurrenskraft och tillväxtpotential ökar väsentligt.

I linje med företagets strategi ASCENT25 har OssDsign förbättrat sin operativa effektivitet genom att avsevärt effektivisera tillverkningsprocessen för OssDsign Cranial PSI. Framöver kommer kortade ledtider att möjliggöra leveranser inom tre veckor för alla beställningar av OssDsign Cranial PSI i samtliga geografiska områden – en viktig milstolpe som kommer att göra OssDsign Cranial PSI aktuell för fler skalloperationer.

 

"Optimering av ledtider har varit ett viktigt fokus för OssDsign under de senaste tolv månaderna och detta är ett stort och viktigt steg mot ökad konkurrenskraft för OssDsign Cranial PSI. Samtidigt som vi kommer att fortsätta att förbättra vår operativa effektivitet framöver, kommer de nya, kortare ledtiderna att förbättra vår förmåga att ytterligare accelerera vår tillväxt, särskilt i USA", säger Morten Henneveld, VD, OssDsign.

 

OssDsign Cranial PSI är ett patientanpassat kranialimplantat tillverkat av 3D-utskrivet titan av medicinsk kvalitet som är täckts av en regenerativ kalciumfosfatkomposition. Medan titanskelettet stabiliserar implantatet och motstår fysisk och mekanisk påfrestning, ger den unika kalciumfosfatkompositionen läkande och regenerativa egenskaper, vilket möjliggör återväxt av patientens eget ben. Med tiden bryts kalciumfosfatkompositionen ner och ersätts med ben, vilket gör att patienten får ett välintegrerat implantat som kan hålla hela livet.

 

 

För vidare information, kontakta:

Morten Henneveld, VD, OssDsign AB

Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

 

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Kontaktuppgifter: Erik Penser Bank AB, Box 7405, 103 91 Stockholm, Sweden, tel: +46 (0)8-463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se

 

Om OssDsign
OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations benersättningsprodukter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stöder kroppens egen läkningsförmåga och därmed förbättrar det kliniska resultatet inom ett brett spektrum av ortopediska områden med stora medicinska behov. Med en produktportfölj som består av patientspecifika implantat för kranieoperationer och en standardiserad syntetisk bengraft för ryggradskirurgi ger OssDsign patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark kommersiell närvaro i USA, Europa och utvalda asiatiska länder. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

 

 

Annons