Pressmeddelande

Mikael Fryklund utses till VD och Koncernchef för HEXPOL AB

Publicerad

Styrelsen för HEXPOL AB (publ.) har utsett Mikael Fryklund till VD och Koncernchef för HEXPOL AB (publ.). Valberedningen för HEXPOL AB har som tidigare kommunicerats föreslagit Georg Brunstam, nuvarande VD och Koncernchef i HEXPOL AB, till ny styrelseordförande i HEXPOL AB till årsstämman den 28 april 2017.

Mikael Fryklund är för närvarande och sedan 2012 Affärsområdeschef inom Trelleborg AB och ingår i koncernledningen. Tidigare har Mikael Fryklund haft andra ledande positioner inom Trelleborgkoncernen (sedan 2002) samt inom Boschkoncernen. Mikael Fryklund, född 1963, är civilingenjör och har dessutom en fil. kand. i ekonomi. 

”Med rekryteringen av Mikael Fryklund får HEXPOL en koncernchef med bred internationell erfarenhet från gummi- och plastindustrin. Mikael har sedan 2012 framgångsrikt utvecklat Trelleborg Industrial Solutions genom stärkta globala positioner, såväl organiskt som genom förvärv. Jag är övertygad om att Mikael med sin bransch- och förvärvserfarenhet kommer att fortsätta utveckla HEXPOL positivt. ”

                                                                                                                 Georg Brunstam, VD och Koncernchef HEXPOL

Mikael Fryklund tillträder tjänsten som VD och koncernchef preliminärt den 1 juli 2017.

Annons