Finans

Pontus Lindwall tillbaka som vd för Betsson

Den nyvalda styrelsen för Betsson har beslutat att upphäva beslutet att ersätta Pontus Lindwall som vd för bolaget. 

Publicerad 2021-10-25

Baserat på Betssons prioriteringar i närtid och på mellanlång sikt såsom hanteringen av det oväntade beslutet i Nederländerna och etableringen i USA, har den nya styrelsen beslutat att återkalla beslutet som meddelades den 19 september att ersätta Pontus Lindwall som vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Vi har haft flera samtal med Betssons viktigaste intressenter, inklusive Betssons ledningsgrupp, medarbetare och de största aktieägarna. Baserat på dessa dialoger anser den nuvarande styrelsen att det vore oklokt att nu förändra ledarskapet. Bolaget behöver lägga fokus på det viktiga arbete som bolaget står inför, som exempelvis den oväntade situationen i Nederländerna, säger Johan Lundberg, styrelseordförande för Betsson i en skriftlig kommentar.

Beslutet att avsätta Pontus Lindwall togs av dåvarande ordförande, Patrick Svensk, som hade varit ledamot i Betssons styrelse sedan 2005, och styrelsens ordförande sedan 2017.

En vecka efter att nyheten om att Pontus Lindvall fått sparken fick Patrick Svensk lämna uppdraget som ordföraden. Det gjordes efter att bolagets större aktieägare hade uttryckt att de inte längre hade fullt förtroende för Patrick Svensk som styrelseordförande. Avsaknaden av fullt förtroende berodde på hur uppsägningen av vd:n hade hanterats.

– Det är mycket tråkigt, och jag beklagar att jag gjort våra större ägare besvikna men jag har gjort vad jag trodde var det bästa för bolaget. Jag är stolt över det vi har åstadkommit under de här åren och önskar alla på Betsson stort lycka till i framtiden, sa Patrick Svensk i en kommentar då.

Johan Lundberg, som är ny ordförande, har varit ledamot i Betssons styrelse sedan 2018. Johan Lundberg är grundare av NFT Ventures samt styrelseledamot i Loomis, Svolder och Ölands Bank. 

Platsannonser

Logga in