"Bolån är ett spännande område där vi har lyckats väl i rollen som förnyare i en konservativ bransch", säger Nordnets vd Lars-Åke Norling. Foto: Nordnet
Börs

Plus 265 procent för Nordnet

Nordnets intäkter uppgår till totalt 617 miljoner gör ett resultat före skatt på 337 miljoner kronor för tredje kvartalet, vilket är en ökning med 265 procent jämfört med tredje kvar­talet 2019.

Uppdaterad 2020-10-23
Publicerad 2020-10-23

– Under tredje kvartalet har vi välkomnat drygt 50 000 nya sparare till vår plattform, och har nu totalt över 1,1 miljoner kunder. Våra kunders sparkapital uppgår till rekordhöga 478 miljarder. Sammantaget sett ger den höga aktiviteten och tillväx­ten ett starkt finansiellt resultat för det tredje kvartalet, säger Lars-Åke Norling, vd på Nordnet i en skriftlig kommentar.

Nettosparandet för kvartalet är närmare 10 miljarder och sparkapitalet uppgår till 478 miljarder. Kundtillväxten det senaste året ligger på rekordhöga 27 procent och totalt antal sparare på Nordnets plattform är nu 1,1 miljoner. Nordnets låneportfölj när­mar sig 18 miljarder kronor. På ett år har den totala utlåningen vuxit med 20 procent, där bolån står för den största ökningen.-

– Bolån är ett spännande område där vi har lyckats väl i rollen som förnyare i en konservativ bransch. Denna produkt har vi än så länge endast i vår svenska butik, där vi också har marknadens lägsta ränta, men utforskar hur vi i framtiden också kan lansera bolån i Norge och Finland i rollen som utmanare till de traditionella aktörerna, säger Lars-Åke Norling.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in