Bank & FintechNyhet

Plötsligt händer det – nu går det att lägga till vanliga kreditkort i Apple Pay

Publicerad
Uppdaterad

Från och med idag går det att lägga till kreditkort från SEB Kort Bank i Apple Pay. Det innebär att alla vanliga kreditkort nu går att handla med genom mobilens plånbok – för den som har iPhone.

Anders Frick

SEB Kort är ett av Skandinaviens största företag när det gäller kortutgivning i andra företags namn. SJ, SAS och Nordic Choice – alla använder SEB Kort som utgivare, men ingen har haft möjlighet att låta sina användare betala med mobilen via Apple Pay. Efter hård kritik mot SEB Kort i Realtid så gjorde banken dock en helomvändning och lovade att införa stöd för Apple Pay, med start nu i sommar.

Nordea, ST1 och Edenred var tre aktörer som redan 2017 införde stöd för Apple Pay – men SEB har hållit emot. Det gör att SEB blir sist ut bland storbankerna att införa stödet, men nu fungerar det alltså, vilket Realtid har verifierat.

– Ja, äntligen kan vi erbjuda våra kunder Apple Pay. Vi valde att släppa på användning i morse och det har fungerat fint. Apple Pay är nu tillgänglig för alla kunder, säger Frank Hojem, pressansvarig på SEB, till Realtid.

Annons

Förutom SEB:s egna kort som kan kopplas till Apple Pay fungerar även följande kort: Eurocard, SAS, Nordic Choice, SAAB, OPEL, LandKreditt, Finnair, Volvo, Esso och SJ.

Annons