Juridik Nyhet

Plippentreprenören om domen: ”Kommer att överklagas”

Taggar i artikeln

Plipp
Publicerad
Uppdaterad

Tingsrätten ogiltigförklarar den påstådda extra bolagsstämma där paret Anders Fintling Kellman och Heidi Vlassiouk Kellman tar makten över startupbolaget Plipp. Men kampen verkar ännu inte vara slut, och Anders Fintling Kellman kommer att överklaga domen – och bäddar dessutom för att starta liknande verksamhet under nytt namn.

Realtid.se

Kampen är över om Plipp – det var åtminstone vad många trodde när tingsrättens dom kom i mitten av mars. 

Men Plippentreprenören Anders Fintling Kellman har trots detta inte givit upp. I ett brev till alla de som trodde sig vara aktieägare i Plipp så skriver han om bakslaget, där han tvingas ersätta rättegångskostnaderna på 700 000 kronor till Plipps ursprungliga vd Carl-Henrik Zetterberg med ombudet professor Erik Nerep. Mellan raderna anas en besvikelse bland annat över vittnesmålet från Plipps forna teknikchef, den tidigare högerextremisten Fredrik Vargas Friberg, som beskrev bolagsstämman i november 2021 som en ”trivselträff”.

”Domen är verkligen inte vad vi väntat och den kommer att överklagas. Domstolen har ”köpt” att Fredrik Friberg vittnar att Zetterberg köpt och är ägare av Plipp på hans uppdrag, vilket domstolen tycker slår ut t.ex. skriftliga kvitton och övrig bevisning”, skriver Anders Fintling Kellman i brevet, i vilket Carl-Henrik Zetterberg även anklagas för stöld av företagets kassa.

Annons

”Vi har garderat oss, med en stämning mot Zetterberg m.fl. i Uppsala tingsrätt. Om utfallet skulle bestå, så har han att minst återbetala Plipps tillgångar, som han flyttat över till Epaywall”, skriver Kellman.

Trots att Anders Fintling Kellman kommer att sitta i fängelse i två år och sex månader för den bedrägeridom som hovrätten nyligen fastställde,  så hävdar han att Plipp kommer att återuppstå – något som alltså är en upprepning av beskedet i höstas. 

”Domen hindrar inte att starta upp gamla Plipp i ny regi och nytt namn. Det nya bolaget kommer startas upp under nytt namn. Där kommer samtliga investerare ha samma ägarandel som de tidigare har haft. Det arbete förväntas gå fort, så vi i vart fall har fungerade produkt i drift under 2024”, skriver Anders Fintling Kellman.

Annons

Annons