Skattejurist till Länsförsäkringar AB

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Är du en driven, affärsorienterad och innovativ skattejurist som söker nya utmaningar i försäkrings- och bankverksamhet? Lockas du av att dela insikter och kunskaper med andra regelverksspecialister och av att bidra till att i framtiden använda regulatory technology i regelverksbevakningen och analysen? Då kan det här vara rollen för dig!

Vi erbjuder

Hos oss kan du vänta dig att kliva på en spännande transformationsresa fylld av möjligheter, utveckling och väldigt stimulerande arbetsuppgifter.

Vår målsättning är att bli en datadriven organisation där vi använder oss av regulatory technology och artificiell intelligens i vår regelverksbevakning och analys som säkerställer regelefterlevnad men också bidrar till ökade insikter som gör Länsförsäkringar mer effektivt, innovativt och hållbart. Du kommer att arbeta tillsammans med andra skatte- och regelverksspecialister som är ett sammansvetsat team som kännetecknas av synnerligen god kompetens, samverkan, enormt engagemang och därtill har väldigt roligt tillsammans.

Om jobbet

Du kommer att bidra med din skatterättsliga kompetens gentemot såväl försäkrings- som bankverksamheten vilket innefattar:

  • Bevakning, analys och tolkning av skatteregelverk samt informera verksamheterna och stödja och bidra till en lösningsorienterad och effektiv implementering av nya regelverk.
  • Att proaktivt och tillsammans med andra regelverksspecialister löpande stödja affärsverksamheterna och stödenheter.
  • Bidra med skatterättslig kompetens i arbetet med att automatisera de regulatoriska processerna och rapporteringen genom tekniska lösningar, tillsammans med IT-kollegor och avdelningens regelverksspecialister.
  • Delta i branschsamverkan för att påverka och effektivisera avseende de skatterättsliga regelverken.
  • Bidra i arbetet med styrdokument, processer och rutiner för skatterapportering.

Om oss

Du tillhör avdelningen Skatt & finansiella regelverk som är en koncerngemensam funktion inom Ekonomi & Finans på Länsförsäkringar AB med ansvar för bevakning, normgivning och rådgivning utifrån de finansiella regelverken. Avdelningen arbetar på uppdrag av CFO Group gentemot vd, företagsledningen, styrelser, affärsområdena och stödenheter samt i vissa avseende de lokala länsförsäkringsbolagen tillika våra ägare.

För att på bästa sätt kunna bidra till affärsnytta och därmed kundnytta har vi samlat specialistkompetensen avseende de finansiella regelverken. På så sätt skapar vi möjlighet att på ett effektivt och samlat kvalitativt sätt verka som en integrerad del av affärsverksamheten där vi tillsammans kan skapa insikter av analyser och tolkning av regelverk. Därtill har vi två civilingenjörer på avdelningen som tillsammans med specialisterna ska arbeta fram en digitalisering av regelverksbevakningen och implementering av regelverk.

Utöver avdelningschef och en gruppchef består avdelningen av sammanlagt 19 medarbetare. Avdelningen består av tre team; skatt, övriga finansiella regelverk och regulatory technology. Du kommer att tillhöra skatteteamet som består av 7 skattejurister med olika ansvarsområden.

Vi arbetar tillsammans på kontoret på Gärdet, men med flexibilitet kring distansarbete.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker har juristexamen och minst 5 års yrkeserfarenhet från inkomstskatterelaterat arbete med inriktning på bolagsbeskattning. Erfarenhet av branschspecifika frågor för försäkrings- och bankverksamhet är särskilt meriterande.

Vem är du?

Du har en stark egen drivkraft och är resultatorienterad samt välkomnar ett innovativt arbetssätt där du tillsammans med kollegor delar insikter och kunskaper. Du har en god förmåga att leda både dig själv och andra genom att planera och strukturera arbetet utifrån gemensamt satta mål. Du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga och skapar goda relationer och engagemang.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Ansökan och CV skickas till ron.cohen@sharprecruitment.se. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ron Cohen på +46 73 518 51 88.

Vi svarar också gärna på dina frågor

  • Anna Hagdorn Chef Skatt & finansiella regelverk, telefon 08-588 400 86
  • Lars Persson kontaktombud TF, telefon 08-588 422 97
  • Anna Sandqvist kontaktombud Akademikerföreningen, telefon 08-588 416 50

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – hela kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv genom att erbjuda sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och tjänstepension i anställningen. Bra anställningsvillkor och ett förmånligt försäkringsskydd till dig och familjen är andra exempel.

Vi utvecklar ett flexibelt arbetssätt, med en god företagskultur och tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för alla att trivas i. Välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Jurek

Ström växer och söker jurister

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-22
Jurek

Legal and Compliance Officer till Business Sweden

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-21
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-12
Jurek

Mer söker bolagsjurist

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-09
Kanter

Biträdande jurist inom arbetsrätt/tvistlösning

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

Privacy Officer till Stena Metall

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons