Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Placering

Höganäs

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Välinge Innovation är ett världsledande FoU- och IP-företag inom golv- och möbelbranschen och har sedan starten 1993 bedrivit en framgångsrik verksamhet.
Vi expanderar nu jurist-teamet och söker två jurister med IP-riktning, en Senior Legal Counsel och en Legal Counsel.

Arbetsbeskrivning

Som jurist hos oss arbetar du brett med allehanda legal rådgivning men med fokus på immaterialrätt samt kommersiella avtal. Du kommer arbeta nära vår R&D och licensverksamhet framför allt med att skriva och förhandla licensavtal (företrädesvis patent) samt andra avtal relaterade till bolagets R&D-verksamhet. Även andra former av avtal förekommer, såsom sälj- och distributionsavtal, och du kommer att tillhandahålla löpande juridisk rådgivning till organisationen. Du kommer också arbeta med att bevaka och försvara bolagets immateriella rättigheter och i förekommande fall hantera bolagets tvister.

Du tillhör Group Legal och rapporterar till bolagets Legal Director. Tjänsten är placerad på bolagets huvudkontor i Viken, utanför Helsingborg.

Senior Legal Counsel

Här söker vi dig som efter din svenska juristexamen har arbetat minst 9 – 10 år. Vi tror att du har inlett din karriär på advokat- eller IP-byrå och sedan arbetat ett par år som bolagsjurist. Din inriktning är immaterialrätt, särskilt inom patent och varumärken. Du har en bred erfarenhet av att skriva och förhandla kommersiella avtal, företrädesvis olika former av licensavtal och andra kommersiella avtal relaterade till R&D-verksamhet. Du har också erfarenhet av att hantera IP-rättsliga tvister. Har du arbetat med corporate governance-frågor är det meriterande. Vi värdesätter också om du kommer från teknik- och innovationssektorn, samt om du har arbetat med IP compliance program. Du pratar och skriver såväl svenska som engelska flytande.

Vad gäller dina personliga egenskaper är du nyfiken, driven och proaktiv. Du är ansvarstagande och är van att arbeta självständigt. Du är analytisk och har förmågan att tänka innovativt för att hitta lösningar på komplexa juridiska utmaningar. Dessutom har du stor erfarenhet av att arbeta strategiskt och bidra till företagets övergripande affärsmål samt att integrera juridiska överväganden i affärsstrategier. Du har en hög kommunikativ förmåga i förhållande till bådeexterna partners och internt inom bolaget, och du trivs som bäst i en roll där du får arbeta tvärfunktionellt med olika avdelningar inom bolaget.

Legal Counsel

I denna roll letar vi dig som har arbetat 3 – 4 år efter din juristexamen, gärna på advokat- eller IP-byrå, och du har riktat in dit mot immaterialrätt. Du är van att skriva och förhandla kommersiella avtal och har också hanterat olika former av immaterialrättsliga intrång. Du pratar och skriver såväl svenska som engelska flytande.

Även här letar vi efter dig som är nyfiken, driven och proaktiv! Du drivs av att hela tiden utvecklas och lära dig mer, du är analytisk och hittar gärna nya lösningar på komplexa legala problem. Du har en stor kommunikativ förmåga och skapar lätt relationer med såväl kollegor som externa partners.

Du erbjuds

Att arbeta som jurist hos Välinge Innovation är en unik möjlighet för dig att fortsätta utvecklas inom IP-området samtidigt som du får chansen att arbeta brett med olika typer av affärsjuridisk rådgivning. Vi erbjuder en internationell arbetsplats med både kollegor och kunder spridda över hela världen. På huvudkontoret i Viken, Skåne – bara ett stenkast från havet – har vi samlat kompetenta medarbetare från flera olika länder. Här genomsyrar innovation och nyskapande alla delar av vår verksamhet, med hållbarhet och tillväxt som ständiga fokusområden.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Välinge Innovation med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan via www.jurek.se

Välinge Innovation är…

ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri installation och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 300 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag. På senare år har företaget breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen och har dessutom investerat i egen, storskalig golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på de patenterade Woodura® och 5G Dry® teknologierna.

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England.

Läs gärna mer om oss här – www.valinge.com

Lediga jobb

Sharp

Compliance Officer till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-08-09
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Coca-Cola Europacific Partners, Sweden

Jordbro
|
Sista ansökningsdag 2024-08-10
Sharp

Legal Counsel till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-29
Jurek

Biträdande jurist i början av sin karriär

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-29
Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons