CellMark söker en Director of Corporate Governance and Investor

Placering

Göteborg

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du arbeta hos ett företag som värdesätter nytänkande och kontinuerlig förbättring? Vill du bli en del av en global verksamhet där du samarbetar med kollegor och intressenter över hela världen? Då bör du söka rollen som Director of Corporate Governance and Investor Relations hos oss!

Om verksamheten

CellMark är ett privatägt och oberoende Handelshus som tillhandahåller produkter, tjänster och lösningar till kunder och leverantörer världen över. Genom vår lokala närvaro på många marknader och vår stora expertis har vi avgörande betydelse för handel och affärsutveckling inom många sektorer. Med över 70 kontor i fler än 30 länder erbjuder vi en komplett palett av tjänster omfattande: inköp, försäljning och marknadsföring, exklusiv och icke-exklusiv representation, finansiering, logistiklösningar, compliance, affärsutveckling och tillverkning av specialkemikalier. Tillsammans med våra kunder identifierar vi även nya affärsmöjligheter som tillför värde till kundernas verksamheter. Ibland fungerar vi också som en extern försäljnings- eller inköpsavdelning.

Om rollen

I rollen som Director of Corporate Governance and Investor Relations kommer du att kombinera juridisk rådgivning och corporate governance med att kommunicera och stödja våra aktieägare och fortsätta att utveckla och utöka våra aktieägartjänster. Dina huvuduppgifter är att säkerställa regelefterlevnad, optimera verksamhetsprocesser och att driva tillväxt. Vi är ett företag som ägs av vår största tillgång: våra anställda! Därför är ansvaret för relationen med våra investerare till stor del en intern funktion. Du kommer att vara placerad vid vårt huvudkontor i Göteborg, men du kommer att arbeta mot hela vår verksamhet världen över. Därför värdesätter vi tidigare internationell erfarenhet högt. Du kommer att arbeta nära bolagets ledning för att säkerställa att de juridiska strategierna överensstämmer med affärsmålen.

Huvudsakliga ansvarsområden:

– Kontrollera och förbättra juridiska och regulatoriska processer och ramverk hos CellMark och dess dotterbolag globalt.
– Bevakning av förändringar i lagar och förordningar som påverkar vår bransch.
– Strategisk juridisk rådgivning i frågor kopplat till aktieinnehav i, inklusive efterlevnad av lokala och internationella regler.
– Leda olika typer av förhandlingar samt hantering av relationer med externa rådgivare.
– Förbättra, utveckla och implementera policys och procedurer inom corporate governance.
– Styra arbetet med framtagande av årsredovisning och andra obligatoriska rapporter för att säkerställa regelefterlevnad av regulatoriska krav.
– Kommunicera finansiella resultat, strategisk inriktning och operativ prestation till aktieägare och investerare.
– Svara på investerarförfrågningar och kommunicera nyckelbudskap konsekvent och transparent.
– Hantera processen för utdelningar, aktieköp och försäljningar, samt säkerställa att alla aktieägarregister är korrekta och utförda i enlighet med företagets policys.
– Utveckla och implementera strategier för att engagera och utbilda medarbetare.

Vem är du?

Du har en jurist- eller ekonomiexamen och minst fem års erfarenhet av att arbete med corporate governance och/eller hantering av relationen med investerare. Du brinner för arbetet med bolagsstyrningsfrågor och strävar ständigt efter att förbättra dig och bolaget inom området. CellMarks verksamhet spänner över i stort sett hela världen. Det är därför viktigt att du har erfarenhet av att arbeta internationellt. Har du arbetat mot USA är det särskilt meriterande.

För att passa in i rollen tror vi att du har förmågan att förmedla komplex rådgivning på ett lättbegripligt och användbart sätt. Vidare är du både affärsmässig och analytisk och kan hantera problemlösning mycket bra. Du gillar att ha många bollar i luften, är en god förhandlare och drivs av att leda och hantera ett team eller ett projekt under ibland tidspressade förhållanden. Du är också kommunikativ och uttrycker dig mycket väl både muntligt och skriftligt. Mycket goda kunskaper i engelska och i svenska är ett krav; andra språk är en fördel.

Vad erbjuds du?

Hos oss får du vara del av en innovativ kultur som värdesätter nytänkande och kontinuerlig förbättring. Du arbetar i en dynamisk miljö som utmanar dig att växa och vara innovativ. Din roll blir avgörande för att upprätthålla integriteten och transparensen i vår bolagsstyrning och våra investerarrelationer. Du blir del av en global verksamhet där du samarbetar med kollegor och intressenter världen över, vilket ger unika internationella perspektiv och möjligheter. Arbetet är varierat och du kommer att vara en del av en internationell miljö med globalt arbete. Du blir en del av en arbetsplats där vi bryr oss om och hjälper varandra. För oss är relationer viktigt både externt och internt. Vi är glada och stolta över att många av våra arbetsplatser blivit utnämnda som Great Place To Work – både i Sverige och i andra länder. CellMark´s Guiding Principles är vår tydliga värdegrund och visionen to ”Surpass Expectations” är vår gemensamma ledstjärna.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar CellMark med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05
Jurek

Abion söker erfaren Paralegal

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

Stena Metall Group IT söker en gruppchef för internkontroll

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus – TechSverige

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons