Senior Legal Counsel med Regulatory-inriktning till Infranode

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Infranode förvaltar 18 miljarder kronor och har kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Infranode investerar i och äger samhällsinfrastruktur som möjliggör en säker avkastning och en positiv utveckling för verksamhet och samhälle. Fokus ligger på att investera i tillgångar inom energi/förnybart, transport, telekom och social infrastruktur såsom samhällsfastigheter. Infranode har idag investerat i 10 portföljbolag, vilket förväntas fördubblas de närmaste åren. Investerare i Infranodes fonder är ansvarsfulla pensionsfonder och institutioner såsom KPA Pension, Folksam, EIB, AP4 och Keva.

Vi är under stark tillväxt och söker därför nu en affärsorienterad senior bolagsjurist inom regulatory-området, som både vill utvecklas med oss och bidra till vår utveckling. Placering är i våra nya moderna lokaler på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi tror på att bygga ett mer hållbart samhälle och har därför ansvarsfulla och långsiktiga investeringar som förbättrar för invånare, miljö och våra framtida pensioner.

Hos oss kommer du att få möjlighet att bidra till bolagets utveckling. Det är viktigt att du ser regulatoriska och compliance-relaterade frågor som en del av affärsutvecklingen och att du drivs av förändring och utveckling.

Vi är övertygade om att mångfald, olika erfarenheter och perspektiv driver Infranode framåt och hjälper oss att skapa en inspirerande arbetsmiljö där vi tillsammans kan uppnå vår vision om långsiktighet. Vi prioriterar work-life balance, samtidigt som vi jobbar målinriktat mot ett starkare och mer hållbart samhälle.

Vad ingår i rollen?

Som senior bolagsjurist inom regulatoryområdet får du en rådgivande roll i förhållande till verksamheten och kommer i första ansvarslinjen bland annat att driva och ge råd kring de regulatoriska frågorna internt samt implementera nya regelverk.

Din roll kommer att vara bred och arbetet ingår bland annat att:

  • Ge stöd och råd i regulatoriska frågor relaterade till den tillståndspliktiga verksamheten
  • Arbeta med utveckling och effektivisering kopplade till regulatoriska frågor
  • Övervaka, utvärdera och implementera befintliga och nya regelverk som påverkar Infranodes verksamhet
  • Stötta verksamheten i kontakter med Infranodes kontrollfunktioner inom risk och compliance och bistå med att implementera förslag och rekommendationer från kontrollfunktionerna
  • Stötta verksamheten i övriga förekommande legala frågor bl.a. kopplad till investeringar och förvaltning

Du kommer att rapportera till Infranodes Chefsjurist.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med en juridisk examen och vi ser gärna att du har arbetat i minst 8 år. Du kanske arbetar eller har arbetat med fondjuridik, regulatoriska och compliance-relaterade frågor på advokatbyrå och/eller som jurist på bolag/fond/bank/myndighet.

Våra värdegrunder genomsyrar hela organisationens och verksamhetens arbetssätt och det är därför viktigt att du vill jobba på ett hållbart och långsiktigt sätt. Du behöver dela vår uppfattning om att hållbarhet utgör kärnan i framgångsrika affärer och för att trivas hos oss behöver du dela våra värdegrunder.

Du bör vara van av att arbeta i ett högt tempo och att arbeta proaktivt, självständigt och verksamhetsnära på ett lösningsorienterat sätt. Vi är en platt, snabb och flexibel organisation och det är därför viktigt att du är prestigelös, öppen, ödmjuk och affärsdriven på ett hållbart sätt. Du måste besitta hög integritet och kunna fatta snabba beslut samt ha en social och kommunikativ förmåga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Infranode med Sharp Recruitment & Consultants. Om du har frågor om rollen eller Infranode är du varmt välkommen att kontakta Zerin Baran på +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se. Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-12
Jurek

Mer söker bolagsjurist

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-09
Kanter

Biträdande jurist inom arbetsrätt/tvistlösning

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

Privacy Officer till Stena Metall

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

VD till världsledande svenskt fintech bolag

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

Bolagsjurist till Almi

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-07

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons