Legal Counsel till Välinge Innovation

Placering

Helsingborg

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Välinge Innovation är ett ledande FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin och har sedan starten 1993 bedrivit en framgångsrik verksamhet där innovation och hållbarhet är våra drivkrafter. Idag har vi en omfattande patentportfölj avseende olika golv- och möbelteknologier och bland bolagets mer än 300 licenstagare finns flertalet av världens ledande internationella tillverkare. Utöver vår licensieringsverksamhet har vi på senare år även byggt upp en storskalig industriverksamhet med egen tillverkning och försäljning av golv. Huvudkontoret är baserat i Viken utanför Helsingborg, men verksamhet bedrivs även från flera andra europeiska länder, USA och Kina. Antalet anställda i Välinge uppgår till drygt 280 personer. Välinge har under flera år haft en stark tillväxt och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. https://www.valinge.se

Vi stärker nu upp vår legala avdelning och söker därmed en erfaren jurist som vill vara med på vår fortsatta resa!

Vad erbjuder vi dig?

Här får du chansen att arbeta på ett miljödrivet företag som präglas av innovation. Att utveckla ny teknik sitter i vår ryggrad och våra medarbetare har höga ambitioner samt drivs av ett stort intresse och engagemang för sina arbetsuppgifter. Du erbjuds möjligheten att utvecklas som bolagsjurist i en starkt IP-driven internationell verksamhet kombinerat med närheten till FoU och produktion i en fantastisk miljö i Viken, Skåne.

Om rollen

Du kommer att arbeta i vårt juristteam i Välinge där du blir del av ett team som idag består av totalt tre jurister. Då vi är verksamma även utanför Sverige blir arbetet väldigt internationellt. Hos oss arbetar du brett och rollen innefattar bland annat att:

  • Upprätta, förhandla och följa upp efterlevnaden av licensavtal och andra       kommersiella avtal.
  • Arbeta förebyggande mot förekomsten av olicensierade produkter och andra typer av intrång.
  • Hantera internationella IP-tvister.
  • Upprätta och förhandla avtal, samt ta fram rutiner, T&C’s och processer, för inköp, produktion och försäljning på en internationell marknad.
  • Arbeta med corporate governance och regulatoriska frågor.
  • Tillhandahålla löpande juridisk rådgivning till hela organisationen.

Utöver juristteamet kommer du även arbeta nära framför allt marknads- och patentavdelningarna. Du rapporterar till chefsjuristen.

Om dig

Vi söker dig med juristexamen samt minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller bolag med internationell verksamhet.

Du har gedigen erfarenhet av att arbeta brett med kommersiell avtalsrätt, immaterialrätt, licensiering och tvistlösning. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt, är ett krav.

För att trivas hos oss och passa i rollen bör du vara driven, affärsorienterad, nyfiken och kommunikativ med god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har hög integritet men är samtidigt prestigelös och gillar att arbeta proaktivt och nära verksamheten.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Zarina Virsholm, 073-399 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Lediga jobb

Sharp

Compliance Manager till SaaS-bolag

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-29
Sharp

Compliance Officer till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-28
Sharp

Head of Compliance till Didner & Gerge Fonder

Stockholm och Uppsala
|
Sista ansökningsdag 2024-03-28
Jurek

PostNord söker bolagsjurist med inriktning bolagsrätt och M&A

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-03-27
Jurek

Ström växer och söker jurister

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-22
Jurek

Legal and Compliance Officer till Business Sweden

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-21
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons