Legal and Compliance Officer till Business Sweden

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. De har gett oss ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och att hjälpa svenska företag att expandera internationellt. Vi arbetar med allt från små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa.

Vi har ett holistiskt synsätt och erbjuder både praktisk support, strategisk expertis samt en unik kapacitet att öppna dörrar där de annars skulle vara stängda, både i Sverige och via ett 40-tal Business Swedenkontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern & Afrika och Asien. Vår kombination av expertis, lokal närvaro och exklusiva access till olika nätverk och beslutsfattare inom både offentlig och privat verksamhet i dessa regioner, ger oss en överlägsen förmåga att hjälpa våra kunder att navigera i regionala affärsstrukturer och hjälpa dem att expandera deras affärsverksamhet.

Kort sagt, vi hjälper svenska företag att förvandla möjligheter till verklighet.

Som Legal & Compliance Officer, kommer du att vara en del av Business Swedens juristavdelning och arbeta nära med Global Sustainability Teamet och med Finance Compliance Controllern. Du är baserad på vårt huvudkontor i Stockholm och arbetar dagligen nära kollegor runt om i världen för att identifiera och minimera compliancerisker.

Är detta din nya utmaning?

Arbetsbeskrivning

Vi söker en Legal & Compliance Officer till Business Sweden. I denna roll kommer du stödja verksamheten i frågor avseende regelefterlevnad, hållbarhet, informera och utbilda personal om externa och interna regler, övervaka och kontrollera efterlevnaden regelverk, både externa såväl som interna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

• omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som styr verksamheten

• löpande bevaka och kontrollera att interna regler upprätthålls, dokumenteras, uppdateras och följs

• analysera, identifiera, utvärdera och rapportera compliance risker

• ge stöd till verksamheten vid fortsatt utformning och utveckling av interna regler, organisationens processer och rutiner

• vara behjälplig att löpande bevaka och analysera nya lagar, förordningar, författningar och interna regler

• utbilda i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering av nya regelverk

• Utveckla policyprogram och strukturkapital i linje med nya lagkrav såsom CSRD och krav på ökad aktsamhet (due diligence) samt uppdatera löpande vid behov

• vara behjälplig vid årsbokslut och hållbarhetsrapporten och med samordning av relevanta myndigheter och externa aktörer

Vem är du

Du har en juristexamen eller motsvarande. Du har mellan 3 – 5 års relevant arbetslivserfarenhet, från myndighet, bolag eller relevant konsultverksamhet, samt erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö. Erfarenhet av att projektleda interna större projekt är meriterande.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med internationella regelverk avseende hållbart företagande, så som OECD:s riktlinjer för multinationella företag, FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter, FN:s Global Compact, Agenda 2030 och ILO:s trepartsdeklaration om multinationella företag samt regelverk såsom AML, CSRD, CSDDD, FCPA, GDPR, Data Protection Regulation och UK Bribery Act osv.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att ta egna initiativ, social kompetens, flexibilitet och noggrannhet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme, tycker om högt arbetstempo, samt har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är driven, strukturerad, van att leverera med hög kvalitet inom deadline. För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en affärsmässig, föränderlig och internationell organisation.

Vi ser även att du har ett genuint intresse för Compliance i form av problemlösning, analys och processarbete samt ett genuint samhällsintresse.
Du är flytande i det svenska språket, och då merparten av arbetat sker på engelska, har du även mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande såväl inom privat som offentlig sektor i en global kontext med mycket internationellt arbete.

Intresserad?

Tjänsten är placerad på Business Swedens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är tillsvidare, på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Business Sweden tillämpar sex månaders provanställning för samtliga tjänster.

Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en spännande internationell organisation.

För eventuella frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt på telefon 0766 33 14 40.

Vi ser fram emot din ansökan som skickas in via www.jurek.se

Lediga jobb

Sharp

Legal Counsel to Areim

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-25
Jurek

Stillfront söker bolagsjurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-25

Senior Legal Counsel to Perstorp Group

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Legal Counsel till Internationella Engelska Skolan

Danderyd
|
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Vi söker bolagsjurist till Sveafastigheter

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Compliance Officer till Coeli

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-12
Jurek

Säkerhetschef till Unionen

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-10
Jurek

Compliance Officer till VIEW Group, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Legal Counsel till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-03
Jurek

Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-29

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons