Jurist med lokalhyresrättslig inriktning

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med runt 9 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spaanläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva frågor som är viktiga för besöksnäringen. Läs gärna mera på www.visita.se

Visita söker nu en driven jurist med lokalhyresrättslig inriktning till vårt hyresrättsliga team på avdelningen Branschjuridik.

Arbetsbeskrivning

Du blir en del av ett team som idag består av sex jurister, varav tre arbetar främst med hyresfrågor. Tyngdpunkten i denna tjänst kommer att ligga på lokalhyra, arrende och vissa fastighetsrättsliga frågor i övrigt. Du kommer att ge råd till medlemsföretag, företräda dem i hyresförhandlingar, uppträda som ombud för medlemsföretag hos bl.a. hyresnämnden och medverka vid kurser för företag i hyresrätt. Som branschjurist på Visita kommer du även att informera, ge råd till och, biträda våra medlemsföretag i vissa andra branschrelaterade frågor. Det ingår också att på annat sätt delta i Visitas påverkansarbete för att främja villkoren för företagande i besöksnäringen.

Eftersom våra medlemmar storleksmässigt varierar från mycket små enskilda företag till stora internationella kedjor är det mycket viktigt att du har en god förståelse för komplexiteten i vår bransch. Resor i tjänsten förekommer.

Vem är du?

Du har en juristexamen och några års relevant arbetslivserfarenhet av lokalhyres- eller fastighetsrättsliga frågor. Du har goda kunskaper om dessa rättsområden. Erfarenhet av arbete inom hyresrättslig rådgivning och/eller hyresförhandlingar är meriterande.

Som person är du social, prestigelös, ansvarsfull och kommunikativ. Du är van att arbeta såväl självständigt som en del av ett team. Du har ett lyhört, förtroendeingivande och relationskapande förhållningssätt gentemot våra medlemsföretag, likväl som till med- och motparter.
För att lyckas i rollen behöver du vara serviceinriktad, lösningsorienterad och ha medlemsnyttan i fokus.

Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Detta är en spännande och omväxlande tjänst, i en mycket framtidsorienterad och ständigt växande organisation, som representerar en starkt växande näring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket bl.a. innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar.

Visitas huvudkontor finns i välkomnande lokaler på Sveavägen mitt i Stockholms city. Visita kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. En organisation att trivas och utvecklas i.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Vi intervjuar löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Sharp

Legal Counsel to Areim

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-25
Jurek

Stillfront söker bolagsjurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-25

Senior Legal Counsel to Perstorp Group

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Legal Counsel till Internationella Engelska Skolan

Danderyd
|
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Vi söker bolagsjurist till Sveafastigheter

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Compliance Officer till Coeli

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-12
Jurek

Säkerhetschef till Unionen

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-10
Jurek

Compliance Officer till VIEW Group, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Legal Counsel till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-03
Jurek

Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-29

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons