Head of Corporate Affairs & Tech – Group Legal till ICA Gruppen, Solna

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Är du en erfaren jurist med expertis inom AI och teknologi, redo att leda och utveckla ett av våra nyckelområden inom Group Legal? ICA Gruppen erbjuder en strategisk roll där du får möjlighet att forma framtiden för AI Governance och leda i en organisation som värdesätter innovation, samarbete och personlig utveckling.

Vi söker en driven och engagerad Senior Legal Counsel Manager som kommer leda vårt team Corporate Affairs & Tech inom Group Legal och spela en avgörande roll i utvecklingen av vår AI Governance.

Juristavdelningen på ICA Gruppen bidrar till koncernens lönsamma tillväxt genom att tillhandahålla proaktiv, tydlig och relevant juridisk vägledning. Avdelningen består av 20 medarbetare och omfattar tre fokusområden: Corporate Affairs & Tech, Commercial & Contracts samt Privacy Office.

ICA Gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. Den gemensamma visionen för alla våra verksamheter är att göra varje dag lite enklare och vi arbetar utifrån våra värderingar Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang, vilka utgör grunden i allt vi gör.

Om rollen

Du blir en del av ledningsgruppen för Group Legal och ansvarar för att leda och vidareutveckla området Corporate Affairs & Tech. Området Corporate Affairs & Tech består för närvarande av fyra medarbetare vars huvuduppgift är att säkra en god struktur för bolagsstyrning, regulatorisk regelefterlevnad och riskhantering samt juridiskt stöd till vår affärsutveckling respektive IT-organisation.

Rollen innefattar en spännande möjlighet att vara en nyckelspelare i vår förändringsresa, varav en viktig del är att bygga upp styrning, organisation och arbetssätt som kan möta kraven i förhållande till användningen av AI.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat att:

  • Leda och utveckla fokusområdet och teamet Corporate Affairs & Tech.
  • Ge råd om regulatoriska och legala risker inom AI för att förbättra beslutsfattandet.
  • Identifiera och övervaka det regulatoriska landskap inom AI som är relevant för ICA och tillhandahålla rådgivning inom området.
  • Säkerställa att policyer och processer inom AI-orådet är effektiva och ändamålsenliga.
  • Driva arbetet med styrning och regelefterlevnad inom AI.

För oss är det viktigt att majoriteten av arbetstiden är du på kontoret. Självklart finns möjlighet att arbeta hemifrån när det passar arbetsuppgifterna och teamet. Du kommer att rapportera direkt till koncernens chefsjurist.

Om dig

Vi söker dig med genuint intresse för teknik, innovation och ledarskap. Du är strategisk, strukturerad och en skicklig kommunikatör som kan påverka och leda. Ditt ledarskap kännetecknas av en coachande approach och ett engagemang för att kontinuerligt utveckla och stärka ditt team.

Du har:

  • Juristexamen med gedigen erfarenhet inom IT-rätt, GDPR, bolagsrätt, avtalsrätt och bolagsstyrning.
  • Erfarenhet av att leda team och personalansvar.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är en merit om du har erfarenhet av förändringsarbete samt av att bygga upp styrning, organisation och arbetssätt för att möta dataskyddskrav.

Om vad vi erbjuder

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss? Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Läs mer om livet på ICA här.

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

ICA ska spegla våra kunder och samhället, vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund, kompetenser, kunskap och erfarenheter. Tester kan förekomma i processen. Vi värnar om goda arbetsmiljöförhållanden med mål om helt rökfria arbetsplatser och tillämpar även drogtestning i samband med rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om hur det är att jobba på ICA.

Lediga jobb

Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05
Jurek

Abion söker erfaren Paralegal

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

Stena Metall Group IT söker en gruppchef för internkontroll

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus – TechSverige

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons