Head of Compliance till Didner & Gerge Fonder

Placering

Stockholm och Uppsala

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Didner & Gerge grundades i Uppsala 1994. Kännetecknande för oss är aktiv förvaltning, långsiktighet och fokus på bolag. Vi förvaltar cirka 50 miljarder kronor åt privatkunder, institutioner och företag. Våra 30 medarbetare arbetar på huvudkontoret på Dragarbrunnsgatan i Uppsala och filialen i Södra Kungstornet i Stockholm.

När du arbetar hos oss blir du en del av en organisation med en stark företagskultur, engagerade medarbetare, stiliga kontor, snabba beslutsvägar och entreprenöriell anda.

Vi söker nu en Head of Compliance. Tjänsten är förlagd både till vårt kontor i Uppsala samt det i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer hos oss att bli en viktig del i en organisation med en stark företagskultur, engagerade medarbetare, snabba beslutsvägar, entreprenöriell anda och kreativitet.
Vi har en hög ambitionsnivå̊ i vårt arbete med regelefterlevnad. I rollen som Head of Compliance blir din insats därför central för att nå verksamhetens mål.
Du kommer att arbeta både på vårt huvudkontor i Uppsala och vår filial i Stockholm. Hybridarbete (distans/på kontor) är möjligt och vi lägger här upp en planering som passar båda parter.

Om rollen

Som Head of Compliance kommer du att utgöra och ansvara för Didner & Gerges funktion för regelefterlevnad (compliancefunktion). Du kommer därmed ha en nyckelroll i bolagets arbete med regelefterlevnad. Rollen inbegriper inget personalansvar.
I rollen ingår bl.a. att utföra regelefterlevnadskontroller, arbeta med riskhantering, omvärldsbevaka, anordna interna utbildningar samt ansvara på ett övergripande plan för bolagets styrdokument, due diligence-profil och intressekonfliktshantering.

I rollen ingår också att vara centralt funktionsansvarig (CFA) i den mening som avses i penningtvättregelverket och dataskyddsombud (DPO) i den mening som avses i GDPR.

Du rapporterar regelbundet till styrelse och VD i fråga om regelefterlevnad och bolagsrisker.

Du kommer ha löpande kontakter med bolagets övriga kontrollfunktioner (funktionen för riskhantering och funktionen för internrevision) och också med bolagets Head of Legal.

Om dig

Vi söker dig med juristexamen och minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från reglerad finansiell verksamhet, företrädesvis från fond- eller värdepappersbolagssektorn.

Som person är du prestigelös, ödmjuk och lyhörd samt besitter hög integritet. Rollen förutsätter också att du är pragmatisk, noggrann och analytisk samt har god organisationsförmåga och stor ansvarskänsla.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Ansök genom att klicka HÄR.
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För frågor gällande tjänsten eller bolaget, välkommen att kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Lediga jobb

Sharp

Legal Counsel to Areim

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-25
Jurek

Stillfront söker bolagsjurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-25

Senior Legal Counsel to Perstorp Group

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Legal Counsel till Internationella Engelska Skolan

Danderyd
|
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Vi söker bolagsjurist till Sveafastigheter

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Compliance Officer till Coeli

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-12
Jurek

Säkerhetschef till Unionen

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-10
Jurek

Compliance Officer till VIEW Group, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Legal Counsel till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-05-03
Jurek

Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-29

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons