Group Legal & Compliance Counsel till Elof Hansson Group

Placering

Göteborg

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du bli en del av ett av Sveriges ledande globala handelshus som ständigt utvecklas i spännande riktningar? Vi söker nu en Group Legal & Compliance Counsel till vårt huvudkontor i Göteborg. Det här är rollen för dig som är jurist och vill arbeta verksamhetsnära med varierande arbetsuppgifter i en internationell organisation!

Arbetsbeskrivning

I rollen som Group Legal & Compliance Counsel hos oss kommer du att stödja verksamheten inom flera olika juridiska områden. Du säkerställer att koncernens bolag efterlever relevanta lagar och regelverk, bland annat inom dataskydd, antipenningtvätt, exportkontroll, sanktioner, antikorruption och finansiella regelverk. Du leder och genomför riskanalyser och riskbedömningar samt deltar i utredningar och rapportering av eventuella regelöverträdelser. Du kommer även att vara kontaktperson gentemot våra externa legala rådgivare. Vidare kommer du att arbeta med att förbättra och utveckla processer, t ex koncerners program för exportkontroll- och sanktionscompliance. I rollen ingår också periodisk rapportering till management, ansvar för KYC-processen mot finansiella motparter och löpande due diligence av kunder, leverantörer och agenter. Du kommer också hålla interna utbildningar för organisationen inom både juridik och compliance, samt löpande följa rättsutvecklingen inom relevanta områden för koncernen.

Tjänsten är ny vilket ger dig möjlighet att sätta din prägel och forma rollen efter verksamhetens behov. Du tillhör koncernens Treasury-avdelning och rapporterar till VP Finance & Risk.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat i ca 3 – 5 år på affärsjuridisk advokatbyrå eller bolag. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med compliancefrågor, har du dessutom arbetat med kommersiella frågor är det meriterande. Det är fördelaktigt om du tidigare har arbetat med exportkontroll och sanktioner, framför allt behöver du ha ett intresse för dessa områden. Vidare har du erfarenhet av att leda projekt.

Som person har du en mycket god kommunikationsförmåga och du trivs med att arbeta både individuellt och i team. Du agerar efter en stark etisk kompass och besitter hög integritet. Du är en trygg person med förmåga att leda dig själv och driva ditt eget arbete framåt. Som jurist är du pragmatisk och du kan förklara juridiska aspekter för verksamheten på ett pedagogiskt sätt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du erbjuds:

En karriär inom Elof Hansson-koncernen erbjuder dig många spännande utmaningar och möjligheter att utvecklas i en internationell miljö. Här får du en intressant och viktig position i ett bolag som verkar för att skapa ett långsiktigt och hållbart värde för ägare, intressenter och samhälle. Hos oss är varje dag en möjlighet att skapa, växa och påverka.

Vi värdesätter våra medarbetare och erbjuder en atmosfär som präglas av god stämning, sociala aktiviteter och attraktiva förmåner. Du kommer att arbeta nära vår ledning och våra olika affärsområden i en tjänst som ger dig goda möjligheter att utvecklas vidare som jurist. Om du delar vår passion för affärer och vill vara en del av en dynamisk organisation med global påverkan, välkommen till vårt team!

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Elof Hansson med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på kontoret på Första Långgatan 17 i Göteborg.

Om verksamheten

Elof Hansson har hela världen som arbetsplats. Vi är en global koncern med ett brett och mångsidigt erbjudande som omfattar tre affärsområden:
• Trade – internationell handel med skogsprodukter
• International – globala projekt för en hållbar framtid
• Property – investerar i och utvecklar fastigheter i Göteborg

På Elof Hansson skapar vi mervärde för våra kunder och leverantörer inom områdena finansiering, marknadsföring, frakt och riskhantering genom att vara en kreativ och proaktiv affärspartner. Elof Hansson har ca 200 anställda runt om i världen, varav ca 100 arbetar på kontoret i Göteborg. Koncernen omsätter drygt 8 miljarder SEK. Elof Hansson Holding är moderbolaget i Elof Hansson gruppen och här finns koncernledning samt shared service center för bland annat Finans, IT och HR.

Besök oss gärna på www.elofhansson.com

Lediga jobb

Sharp

Compliance Manager till SaaS-bolag

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-29
Sharp

Compliance Officer till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-28
Sharp

Head of Compliance till Didner & Gerge Fonder

Stockholm och Uppsala
|
Sista ansökningsdag 2024-03-28
Jurek

PostNord söker bolagsjurist med inriktning bolagsrätt och M&A

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-03-27
Jurek

Ström växer och söker jurister

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-22
Jurek

Legal and Compliance Officer till Business Sweden

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-21
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons