Förhandlingschef till Swedavia

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Våra flygplatser finns från Malmö i söder till Kiruna i norr och vi erbjuder arbete inom många olika yrkesområden och roller. Swedavia ger dig möjligheter att vara en viktig del i att skapa morgondagens kundupplevelse i en dynamisk och utvecklande flygplatsmiljö med internationell prägel på en engagerande och inkluderande arbetsplats

Nu söker vi inom Swedavia vår nya Förhandlingschef.

Arbetsbeskrivning

Som Förhandlingschef är du övergripande ansvarig för att ge expertstöd och leda, driva, koordinera och utveckla Swedavias avtals- och förhandlingsarbete inom ramen för arbetsrätt, kollektivavtal och kollektivavtalstolkning. Du leder arbetet med att säkerställa en samlad inriktning vad gäller tolkning, tillämpning av lagar och avtal, regler inom arbetsrättens område, tvister och kollektivavtalsförhandlingar.
Du företräder Swedavia som arbetsgivare och samarbetar nära HR-organisationen och Swedavias ledare. Du ansvarar också för att säkerställa och vidareutveckla en förtroendefull relation och ett gott samverkansklimat till de fackliga organisationer som är Swedavias samverkans- och förhandlingsparter; ST, Seko, Saco och Ledarna.

Du är vår expert på arbetsrätt och kommer arbeta med såväl strategiska frågor som med förändringsprocesser och med operativa frågor som personalärenden och tvister. Du är en omtyckt utbildare i verksamheten med uppdrag att höja kompetensen bland ledare och chefer. Vår verksamhet har genomgått och genomgår stora förändringar vilket gör att det konstant finns aktuella förhandlings- och samverkansfrågor att arbeta med.

I dina uppgifter ingår även att uppdatera såväl Koncernledning som HR-organisation angående lag- och regelverks förändringar inom arbetsrättens område. Som Förhandlingschef säkrar du också att facklig samverkan sker i enlighet med Swedavias samverkansavtal, och är ansvarig för innehåll och efterlevnad. Du ansvarar för omvärldsbevakning kopplat till arbetsrätt, villkor och förmåner och kan presentera analyser utifrån ett arbetsgivarperspektiv och kommer ingå i Swedavias etiska råd.

Vem är du?

Du har en juristexamen och minst 10 års erfarenhet av kvalificerat arbetsrättsligt arbete från verksamhet med flera olika typer av operativa delar. Din erfarenhet innefattar kvalificerat förhandlingsarbete och lönebildningsarbete i en större och komplex organisation, arbetsrätt och kollektivavtalsarbete jämte strategiskt hr-arbete på ledningsnivå.

Du är relationsskapande, har en god pedagogisk förmåga och kan presentera och förstå arbetsrättsliga frågeställningar i en företagsekonomisk kontext. Vidare uppskattar du en kombination av strategiskt och operativt arbete samt att verka i en förändringsbenägen organisation. Du har en uttalad förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa utmaningar och frågeställningar, är en stark förändringsledare som driver förändring på ett involverande sätt, utstrålar lugn och stabilitet och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

Du ser fram emot en roll där man åker hiss mellan olika perspektiv!

Vad du erbjuds

Du blir en del av och kan skapa och utveckla reseupplevelsen på en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär.
Bredden i vår verksamhet skapar spännande möjligheter för individen att växa, arbeta mer specialiserat eller engagera sig i något intressant projekt. Alla medarbetare ska ha samma möjlighet att utvecklas och vi välkomnar personer med olika erfarenheter för att ha mångfald bland våra medarbetare.

Vi är ett företag som vill visa vägen och vara en god förebild när det gäller hållbarhet. Vi arbetar aktivt med att utveckla samarbeten och relationer för att på bästa sätt kunna bidra till samhället i stort.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedavia med Jurek. Du är varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson på tel 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Lediga jobb

Jurek

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus – TechSverige

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

TechSverige söker arbetsrättsjurist / processjurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Sharp

Financial Services and Transaction Tax Manager to Hoist Finance

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Sharp

Talent Acquisition Manager till Sharp Recruitment & Consultants

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Sharp

Nordic Compliance Officer till Aon

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Erfaren dataskyddsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Dataskyddsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Jurist med finansiell inriktning till Kommuninvest

Örebro, Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Dataskyddsjurister till Apotek Hjärtat

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons