Erfaren dataskyddsjurist till ICA Gruppen

Placering

Solna

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Är du en erfaren och engagerad dataskyddsjurist med intresse för effektivisering och ny teknik?

Till vårt Privacy Office på koncernnivå söker vi nu en dataskyddsjurist som bland annat ska leda området Privacy Operations & Development, där vi hanterar våra kärnprocesser för analys, incidenter, registrerades rättigheter etc. ICA Gruppen har på ett kvalitetssäkert sätt anpassat hela sin verksamhet till dataskyddsregleringen och är inne i en spännande fas där vi går mot att bli alltmer datadrivna inom hela koncernen.

Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. Inom ramen för dessa verksamheter hanteras stora mängder personuppgifter, både för kunder och för anställda.

Om rollen

Som vår nya dataskyddsjurist kommer du kommer att vara Lead för vårt område Privacy Operations & Development, vilket innebär att:

  • äga och förvalta de processer (inklusive processbeskrivningar) och stödsystem som vi har för personuppgiftshantering, hantering av registrerades rättigheter, klagomål etc och utveckla dessa med hjälp av ny teknik, samt;
  • vara första kontaktpunkt för inkomna ärenden inom ramen för dessa processer tillsammans med en ytterligare jurist samt ansvara för analys, utredning och hantering av dessa ärenden.

Privacy Office lyfter fram ICA Gruppens mål och ambition med dataskyddsarbetet inom koncernen men leder även hela ICA Gruppens supportorganisation för dataskydd genom att bl a hantera dataskyddets kärnprocesser, utbildningar och styrande dokumentation. Du kommer att arbeta nära dataskyddsombuden och andra dataskyddsexperter i organisationen. Som rådgivare till verksamheten kommer du också att få många varierande kontaktytor inom hela koncernen. Du kommer agera som en drivkraft för effektivisering samt en möjliggörare och ambassadör för dataskydd.

Då rollen är ny har du stor möjlighet att utveckla hur rollen ska samverka med organisationen. Du rapporterar direkt till Chief Privacy Officer och hör organisatoriskt till avdelningen Juridik med placering på vårt huvudkontor i Solna. Vi tillämpar ett hybridanpassat arbetssätt.

Om dig

Vi söker dig som har svensk juristexamen och minst fyra års arbetslivserfarenhet inom dataskydd. Det är särskilt meriterande om du har arbetat med effektiviseringsprojekt, processer med ny teknik och har praktisk erfarenhet av kravställning från dataskyddet gentemot IT.

Du har ett lösningsorienterat, processdrivet och pragmatiskt arbetssätt som tillsammans med din effektivitetstörstande sida gör att du driver vår dataskyddsorganisation framåt till att bli mer automatiserad och digital. Det är viktigt att du har rätt inställning, vågar pröva nya vägar, är social samt trivs med att arbeta med olika intressenter.

För att passa i teamet och trivas i rollen ser vi att du har är kommunikativ och nyfiken samt har lätt för att samarbeta med andra. För rollen tror vi att du behöver vara driven, initiativtagande, självständig, prestigelös och ansvarsfull.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss? Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Läs mer om livet på ICA här.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Tove Flodgren Isakson på 070-241 22 27, tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se eller Elin Hansen på 073-540 64 13, elin.hansen@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag, HÄR.

ICA ska spegla våra kunder och samhället. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund, kompetenser, kunskap och erfarenheter. Tester kan förekomma i processen. Vi värnar om goda arbetsmiljöförhållanden med mål om helt rökfria arbetsplatser och tillämpar även drogtestning i samband med rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05
Jurek

Abion söker erfaren Paralegal

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

Stena Metall Group IT söker en gruppchef för internkontroll

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus – TechSverige

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons