Dataskyddsjurister till Apotek Hjärtat

Placering

Solna

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Är du en engagerad dataskyddsjurist som vill arbeta på ett innovativt och värderingsstyrt bolag?

Till Apotek Hjärtat vi söker vi nu två jurister som brinner för dataskyddsfrågor och som vill hjälpa oss att säkra en verksamhetsutveckling där en god och ansvarsfull personuppgiftshantering är centralt för Apotek Hjärtats framgång.

Om rollen

I rollen som dataskyddsjurist, eller Data Protection Manager (DPM), hos oss på Apotek Hjärtat spelar du en central roll för att företaget effektivt ska kunna genomföra utvecklingsinitiativ och samtidigt säkra dataskyddsefterlevnad. Du blir ansvarig för att stötta och ge råd till verksamheten i dataskyddsfrågor kopplade till olika initiativ och utvecklingsprojekt där kunddata hanteras.

Du förväntas kunna identifiera dataskyddsrättsliga frågeställningar i nya initiativ och omsätta dataskyddskrav till praktiska lösningar för verksamheten samt riskbaserat följa upp på överenskomna åtgärder. Eftersom Apotek Hjärtat, som del av hälso- och sjukvården, också lyder under exempelvis apoteksdatalagen och patientsäkerhetslagen, kan dataskyddsfrågorna många gånger vara komplexa. Det blir avgörande att du som DPM sätter dig in i verksamhetens processer, stödsystem och affär samt skapar en god relation med dina intressenter för att kunna ge relevant och riskbaserad rådgivning.

Apotek Hjärtat är en del av ICA Gruppen och i ditt arbete kommer du även ha ett tätt samarbete med andra DPM:er inom ICA-bolagen samt med ICA Gruppens Privacy Office på koncernnivå för att säkerställa en effektiv och enhetlig dataskyddshantering. Du blir således en del av en större supportorganisation för dataskydd inom ICA Gruppen, där du kontinuerligt har möjlighet att utvecklas och diskutera utmaningar och frågeställningar med erfarna kollegor.

Tjänsten är placerad vid Apotek Hjärtats kontor i Solna. Vi tillämpar ett hybridanpassat arbetssätt.

Om dig

Vi söker dig som har svensk juristexamen och minst två års arbetslivserfarenhet inom dataskydd. Det är fördelaktigt om du har arbetat verksamhetsnära med någon typ av vård- eller läkemedelskoppling eller inom retailverksamhet. Du har också erfarenhet av riskbedömningar och intresse för IT-säkerhet.

Som en del av vårt team kommer du vara en drivkraft, möjliggörare och ambassadör för dataskydd inom Apotek Hjärtat och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en riktig lagspelare och har förmåga att både leda och engagera dina kollegor. För att bli framgångsrik i denna roll tror vi att du är trygg i dig själv samt kommunikativ och tydlig. Vidare är du analytisk, men också lösningsorienterad. Du kan skapa förtroende och samhörighet men kan också utmana, om det behövs. Du vet också att den juridiska bedömningen är viktig och vågar stå för dina rekommendationer och beslut. Det är viktigt att du är självgående och trivs med att ta stort eget ansvar.

Tjänsten kräver att du behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Apotek Hjärtat erbjuder vi dig ett jobb i ett innovativt företag som växer! Vi vill hjälpa våra kunder till bättre hälsa och större välbefinnande – varje dag. Vår kultur kännetecknas av våra värderingar – Engagemang, Enkelhet och Entreprenörskap – och vårt lagarbete. Vi är en platt organisation där vi erbjuder dig individanpassad kompetensutveckling och där du har ett nära samarbete med dina kollegor och din chef.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Tove Flodgren Isakson på 070-241 22 27, tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se eller Elin Hansen på 073-540 64 13, elin.hansen@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag, HÄR.

Apotek Hjärtat ska spegla våra kunder och samhället. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund, kompetenser, kunskap och erfarenheter. Tester kan förekomma i processen. Vi värnar om goda arbetsmiljöförhållanden med mål om helt rökfria arbetsplatser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05
Jurek

Abion söker erfaren Paralegal

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

Stena Metall Group IT söker en gruppchef för internkontroll

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus – TechSverige

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons