Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer – vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

Om rollen som Compliance Officer

Vill du vara med och bidra till en framåtlutad Koncerncompliance som verkar för en god regelefterlevnad inom Skandias verksamhet – för våra kunders bästa?
Vi söker nu en Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance. Du kommer i första hand arbeta mot Skandiabanken och ha ett särskilt fokus på penningtvättsregleringen.

Du kommer få en viktig roll i arbetet med att Skandiabanken uppfyller de regler som gäller för den tillståndspliktiga verksamheten. Du kommer att arbeta med råd och stöd till personalen samt med att övervaka och kontrollera regelefterlevnad av externa och interna regelverk.

I ditt arbete kommer du också delta i framtagande av nya och förändrade tjänster och produkter, identifiera risker för bristande regelefterlevnad, genomföra rapportering, omvärldsbevakning samt analyser vid implementering av nya och ändrade regelverk.

Du kommer ingå i Bank- & Kapitalförvaltningsgruppen inom Koncerncompliance och ditt fokus kommer ligga på Skandiabanken, men du kommer även ges möjlighet att arbeta med andra bolag inom koncernen och samarbeta nära alla dina kollegor inom Koncerncompliance

Du rapporterar till Chef Bank & Kapitalförvaltning Compliance.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och strukturerad. Du kan arbeta självständigt och kan se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du har ett sinne för detaljer. Rollen kräver också att du har god samarbetsförmåga och en mycket god kommunikativ förmåga, såväl i muntlig som i skriftlig form. Du har ett stort driv, är initiativtagande och håller hög kvalitet på ditt arbete. Du tycker det är viktigt med ordning och reda, är förtroendegivande och uppvisar stor integritet i ditt arbete.

Om din bakgrund

Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk masterexamen och med goda kunskaper om regelverk som gäller för bank- och värdepappersverksamhet, i synnerhet penningtvättsregleringen. Du har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från en compliance- eller AML-organisation alternativt från konsultbolag eller Finansinspektionen.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller på peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och kortare personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

För att ansöka, klicka HÄR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Skandiabanken

Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner med en väletablerad complianceorganisation. Vi fortsätter bygga framtidens digitala bank med fokus på privatmarknaden vilket innebär en spännande och utmanande förändringsresa. Skandiabanken ska fortsätta förstärka sin positionering och upprätthålla en god förmåga att kunna omhänderta och efterleva de ständigt förändrade och förnyade regelkraven. I detta arbete spelar Koncerncompliance en mycket viktig roll.

Lediga jobb

Sharp

Financial Services and Transaction Tax Manager to Hoist Finance

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Sharp

Talent Acquisition Manager till Sharp Recruitment & Consultants

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Sharp

Nordic Compliance Officer till Aon

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Erfaren dataskyddsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Dataskyddsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Jurist med finansiell inriktning till Kommuninvest

Örebro, Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sharp

Dataskyddsjurister till Apotek Hjärtat

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-06-21
Jurek

Dataskyddsspecialist till Unionen

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-21
Sharp

Jurist med arbetsrättslig inriktning till Advokatbyrån Sigeman & Co

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-06-18
Sharp

Head of Corporate Affairs & Tech – Group Legal till ICA Gruppen, Solna

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons