Bolagsjurist till SSAB

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

SSAB är redan i dag ett av världens stålföretag med minst koldioxidavtryck. Vi är nu på väg att revolutionera järnmalmsbaserad ståltillverkning och siktar på att vara först i världen med att leverera fossilfritt stål till marknaden 2026.

Vi befinner oss således i en spännande tillväxtfas och behöver nu förstärka vårt juristteam inom division Special Steels, med en bolagsjurist som har inriktning mot och fokus på sanktioner.

Om rollen

Rollen innefattar både operativt och strategiskt arbete med regelefterlevnadsfrågor kopplade till den omfattande internationella handel som bedrivs inom den globala divisionen Special Steels. Arbetsuppgifterna innefattar ett ansvar för att stötta organisationen med konkret rådgivning inom området sanktioner men även att identifiera, bedöma och övervaka risker för bristande efterlevnad av övriga regelverk och ramverk som Special Steels har att följa.

Som bolagsjurist hos oss blir du en viktig del i hur vi formar framtiden genom att vara med och utforma vårt arbetssätt så att vi möter de krav som ställs och på så sätt bidra till fortsatta affärer och fortsatt framgång. Vi erbjuder dig en möjlighet till kontinuerlig utveckling inom ett av Sveriges mest betydelsefulla företag.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden:

• Ansvara för och utveckla koncernens arbete med sanktioner och därmed närliggande frågor, bedömning av sanktionsärenden etc.
• Tillhandahålla legal rådgivning och stöd för divisionens verksamhet, exempelvis framtagande och översyn av olika kontrakt, förhandlingar, rådgivning vid tvister, deltagande i olika projekt.
• Upprätthålla god kunskap om regulatoriska krav och arbeta proaktivt genom att utbilda verksamheten.
• Bidra till att upprätthålla och förbättra våra befintliga ramverk och processer (i tillägg till sanktionsprocessen) till stöd för att uppfylla divisionens skyldigheter enligt gällande lagstiftning, inklusive utarbetande av styrdokument och riktlinjer.
• Samarbeta med bolagsjuristfunktioner samt Compliance inom andra divisioner, samt med övriga delar av organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har arbetat åtminstone 5- 7 år på advokatbyrå och/eller bolag. Du har en god affärsjuridiks bredd och i tillägg till detta, specialkompetens inom frågor relaterade till sanktioner. Du har redan nu en gedigen kunskap inom sanktionsområdet men även ett stort intresse av att utveckla och utvecklas inom området där du vill vara med och bygga upp och förbättra kompetens, metoder och processer.

Vi letar efter dig som har lätt för och tycker om att samarbeta med andra, då du i rollen kommer att arbeta med en mängd olika intressenter och ha ett brett internationellt kontaktnät. Vi ser att du är en driven person som tar dig an utmaningar med entusiasm. Du kommer behöva kunna anpassa din kommunikation för att nå fram med ditt budskap och rådgivning på ett sätt som mottagaren förstår, därför lägger vi lägger stor vikt vid god kommunikationsförmåga.

Du erbjuds

Förutom att du får vara med på resan mot att bli ett fossilfritt stålföretag erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete i en internationell kontext där du får möjlighet att delta i utvecklingen av ett område som är avgörande för SSAB:s framtida framgång.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.
I denna rekryteringsprocess samarbetar SSAB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

Om SSAB Special Steels

SSAB Special Steels är global marknadsledare inom höghållfasta stål och finns representerat på marknader i Europa, Sydamerika, Asien och Stillahavsområdet, Mellanöstern och Afrika. SSAB Special Steels strategi är att driva marknaden för höghållfasta stål genom att introducera nya produkter och utveckla applikationer tillsammans med kunder som gör det möjligt att uppgradera till höghållfasta stål från standardstål. Vi har stålproduktion in Norden och USA samt anläggningar för att processa stålprodukter i ett flertal länder.

Lediga jobb

Sharp

Compliance Manager till SaaS-bolag

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-29
Sharp

Compliance Officer till Kredinor

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-28
Sharp

Head of Compliance till Didner & Gerge Fonder

Stockholm och Uppsala
|
Sista ansökningsdag 2024-03-28
Jurek

PostNord söker bolagsjurist med inriktning bolagsrätt och M&A

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-03-27
Jurek

Ström växer och söker jurister

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-22
Jurek

Legal and Compliance Officer till Business Sweden

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-21
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons