Bolagsjurist till Skandiabanken

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 750 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag.

Är du vår nya kollega? Vi söker nu en jurist med inriktning mot finansfrågor som vill utvecklas i rollen som bolagsjurist inom en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner.

Arbetsbeskrivning

Bankens juridikenhet tillhandahåller juridisk rådgivning och stöd till hela verksamheten, ledningen och styrelsen i bland annat affärsjuridiska frågor och frågor som rör bolags- och näringsrätt. Enheten är centralt placerad i banken och är en integrerad del av verksamheten.

Vi söker nu ytterligare en jurist till enheten, som idag består av fem jurister, inklusive chefsjuristen. Samtliga jurister har egna ansvarsområden, men då gruppen är liten och sammansvetsad samarbetar alla för att ta ansvar för samtliga arbetsuppgifter. Tillsammans med en av dina nya kollegor kommer du framför allt att stötta bankens finansavdelning i finansierings- och kapitalmarknadsfrågor, men även andra frågor relaterade till avdelningen.

Som bolagsjurist kommer du också att ingå i den koncernövergripande juridikfunktionen.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen. Vi tror att du är i början av din karriär och har jobbat i något eller några år på bank eller advokatbyrå. Kunskap och erfarenhet av värdepappersjuridik och finansiering i allmänhet från bank eller advokatbyrå är mycket meriterande, men inget krav.

För att lyckas i rollen som bolagsjurist är du resultatinriktad, strukturerad och noggrann. Du har en god analytisk förmåga, ser möjligheter och genomför/levererar varje uppdrag med mycket god kvalitet. Det är viktigt att du också är en serviceinriktad lagspelare som på ett prestigelöst sätt kan samarbeta med alla dina kollegor för att nå uppsatta mål. Du har samtidigt förmåga att självständigt och utifrån bankens verksamhet och behov driva dina ärenden effektivt. Du förutsätts ha en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Vi ser även att du har ett brett intresse av bank- och finansrättsliga frågor.

Du erbjuds

Skandiabanken erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Lediga jobb

von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-12
Jurek

Mer söker bolagsjurist

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-09
Kanter

Biträdande jurist inom arbetsrätt/tvistlösning

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

Privacy Officer till Stena Metall

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

VD till världsledande svenskt fintech bolag

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

Bolagsjurist till Almi

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-07

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons