Bolagsjurist till Avtalat

Placering

Stockholm

Göteborg

Malmö

Publicerad
Sista ansökningsdag

Vi söker nu en bolagsjurist som vill vara med och bidra i utvecklingen av Avtalats juridiska rådgivning med fokus på försäkringsdistribution, avtalsrätt och bolagsrätt.

Bolagsjurist till Avtalat

Vi söker nu en bolagsjurist som vill vara med och bidra i utvecklingen av Avtalats juridiska rådgivning med fokus på försäkringsdistribution, avtalsrätt och bolagsrätt.

Vilka är vi?

I syfte att öka kunskapen om hur kollektivavtalad tjänstepension och försäkring fungerar och vilka förmåner det ger har Svenskt Näringsliv, LO och PTK gemensamt bildat Avtalat (Kollektivavtalsinformation Sverige AB).

Vårt uppdrag är att se till att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet – även innan det behövs. Våra kunder består av närmare 3 miljoner arbetare, tjänstemän och arbetsgivare inom privat sektor.

Avtalat lanserades den 1 januari 2021 och är ett bolag under uppbyggnad och utveckling. Vi söker nu en Bolagsjurist med spetskompetens inom försäkringsdistribution som vill bidra i utvecklingen av Avtalats digitala kunderbjudanden!

Vad kommer du göra hos oss?

I denna roll som bolagsjurist blir du en viktig del av ett team på totalt tre kollegor som tillsammans utgör Avtalats juridiska funktion. Ditt huvudansvar och fokus kommer vara att lämna juridisk rådgivning avseende försäkringsdistribution till Avtalats digitala rådgivningstjänst som står under Finansinspektionens tillsyn. Detta innefattar att ta fram legala ställningstaganden och rekommendationer och att vara rapporteringsansvarig till Finansinspektionen.

Du kommer utöver detta även att stötta Avtalats verksamhet med juridisk rådgivning inom andra områden såsom avtalsrätt (inklusive upprätta, granska, förhandla och tolka avtal), bolagsrätt och vid behov dataskyddsfrågor.

Sammantaget är det en omväxlande roll med både strategisk och operativ rådgivning, i en dynamisk miljö där din kompetens och erfarenhet gör skillnad i utvecklingen av Avtalats digitala kunderbjudanden.

Utöver dig består den juridiska funktionen av en chefsjurist samt en bolagsjurist med inriktning mot informationssäkerhet, regelefterlevnad och riskhantering. Du och dina juristkollegor ingår i staben och rapporterar direkt till VD.

Vem är du?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av och goda kunskaper om försäkringsdistribution, avtalsrätt och bolagsrätt. Tidigare erfarenhet av tillståndspliktig verksamhet under Finansinspektionens tillsyn är meriterande – i synnerhet om du arbetat med försäkringsdistribution och tillståndspliktiga frågor hos en försäkringsdistributör.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IDD och AML-regelverket samt av dataskyddsfrågor. Då många av våra avtal har IT-rättslig anknytning är även tidigare erfarenhet av IT- rätt och IT-avtal meriterande.

För att passa i rollen behöver du vara resultatorienterad och ha förmågan att ta ägarskap för uppgifter och driva dem självständigt. Vidare behöver du vara trygg i din roll som rådgivare och tycka om att bidra i både större och mindre frågor där din kompetens efterfrågas. Du har både ett helhetsperspektiv och känsla för detaljer samt förmågan att kombinera dem båda för att ge relevanta och välgrundade råd.

Att vi är i en uppbyggnadsfas innebär att du behöver trivas i en föränderlig miljö där rutiner och arbetssätt kontinuerligt anpassas för att på bästa sätt möta kundens och verksamhetens behov. Det är därför viktigt att du är en lagspelare som vill vara delaktig i och bidra till verksamhetens utveckling, delar med sig av kunskap och som motiveras av att nå framgång tillsammans.

Vårt verksamhetsspråk är svenska varför du behöver behärska det yrkesmässigt i tal och skrift.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig att hänga med på en spännande resa som ingen har gjort före oss – i en miljö som präglas av kundfokus samt en stark kollektiv förmåga och vilja att nå framgång tillsammans. Vi är drygt 70 kollegor som är utspridda över vårt avlånga land, men som förenas i vårt gemensamma engagemang för våra kunder och Avtalats uppdrag.

Avtalats uppdrag förutsätter en hög grad av samarbete och stark laganda, och därför är vi en verksamhet som värdesätter det fysiska mötet och den kreativitet, innovation och relationsbyggnad det bidrar till. Vi har centralt belägna kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö där man alltid kan komma in för att träffa sina kollegor. Med det sagt samarbetar vi mycket i digital form och har goda möjligheter till flexibilitet i var och när man utför sitt arbete.

Tjänsten är på heltid med förtroendearbetstid, och vi har goda personalförmåner och kollektivavtal (såklart!).

Välkommen med din ansökan senast den 14 april!

Välkommen med din ansökan bestående av CV samt relevanta betyg och intyg senast den 14 april 2023. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners som hanterar ansökningar och initiala intervjuer.

För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen, 073-540 57 07.

Lokala fackliga företrädare:

Jonas Andersson (Akademikerförbunden)

Thomas Bill (Unionen)

Lediga jobb

Jurek

Ström växer och söker jurister

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-22
Jurek

Legal and Compliance Officer till Business Sweden

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-21
von Feilitzen & Partners

Legal Counsel to Swedish Match

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-19
Sharp

Junior bolagsjurist till ICA Gruppen

Sista ansökningsdag 2024-03-16
von Feilitzen & Partners

PwC Sverige söker senior IT-jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-14
Jurek

Legal Counsel till Mannheimer Swartling

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-13
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-12
Jurek

Mer söker bolagsjurist

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-09
Kanter

Biträdande jurist inom arbetsrätt/tvistlösning

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08
Jurek

Privacy Officer till Stena Metall

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-03-08

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons