AB Svensk Exportkredit söker affärsjurist

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Arbeta för en hållbar värld genom ökad svensk export! SEK står för Svensk Exportkredit och i 60 år har lån från oss gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Med staten som ägare är vi en syftesdriven, stabil partner som bygger långsiktiga relationer. Vi gör affärer på hållbara grunder och stort fokus läggs på antikorruption, hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Vi söker nu en affärsdriven jurist som är i början av sin karriär och som har intresse för hållbar finansiering och som vill utvecklas inom finansbranschen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som affärsjurist kommer du att arbeta kundnära med SEK:s affärer innefattande både upp- och utlåning med viss tonvikt på upplåning. Produkterna som SEK erbjuder sina kunder varierar och innefattar både enklare och mer komplexa lösningar som ställer höga krav på din förmåga.

För både upp- och utlåning arbetar du i team med kollegor från andra funktioner. Som affärsjurist är du en viktig del i förhandlingarna och i arbetet med dokumentation. Du tar också ett stort ansvar för upplägg och villkor i affären. I rollen kommer du även att ha direktkontakt med många kunder, såväl stora som mindre aktörer. Det ställer därför krav på att du lyhörd inför kundens behov och anpassar din kommunikation därefter.

Du kommer att tillhöra funktionen affärsjuridik tillsammans med sex andra jurister och du rapporterar till chefen för Affärsjuridik. SEK sitter i moderna lokaler på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har cirka 1-2 års arbetslivserfarenhet från bank, affärsjuridisk advokatbyrå, finansiell myndighet eller bolag med finansiell anknytning. Du har troligen arbetat i en bank- och finansgrupp på advokatbyrå, ut- eller upplåning på bank eller på en finansavdelning på ett bolag. Har du arbetat med upplåning är det meriterande.

Du har vana av att sätta juridiken i sitt affärsmässiga sammanhang och du kan förhandla med både interna och externa parter. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

För att du ska trivas i rollen behöver du vara en sann lagspelare med en positiv, pragmatisk och nyfiken inställning. Du har en inre grundtrygghet som stödjer dig i att agera prestigelöst och modigt kunna ta ställning i juridiska frågeställningar. Som affärsjurist behöver du också vara tydlig och pedagogisk för att kunna förmedla ditt budskap samt att ha integritet. Vidare behöver du vara prestigelös och intresserad av att lära dig finansiering på djupet med stöd av erfarna kollegor.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en spännande och viktig tjänst på ett bolag med en ledande roll i utvecklingen av export- och hållbar finansiering. Vi är en välkomnande och stabil organisation som har en positiv och betydelsefull samhällsfunktion genom att vi främjar svensk exportnäring. Du arbetar i en stimulerande miljö med korta beslutsvägar tillsammans med trevliga, kompetenta och drivna kollegor.

Med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat, blir du en viktig lagspelare i Team SEK. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och gör beslutsvägar korta. Vi tar vara på engagemang och gör det möjligt för alla att ta ansvar och vara med och påverka. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa. Var med och forma vår historia, som går över gränser och generationer. Ytterligare information om oss hittar du på www.sek.se/karriar/.

Om SEK

SEK är ett statligt bolag med uppdrag att på kommersiella och hållbara grunder finansiera svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. SEK finansierar även omställning i Sverige och utomlands. De finansieringsprodukter SEK erbjuder är allt från stora exportfinansieringar och projektfinansieringar till omställningskrediter, rörelsefinansieringar och leverantörs- och slutkundsfinansieringar samt garantier. SEK lånar upp pengar på den internationella marknaden genom att ge ut obligationer och målet är att erbjuda investerare lösningar, i flera valutor och i olika strukturer.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar SEK med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Jurek

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Höganäs
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Controller till Movestic

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Jurek

Bolagsjurist till Teracom

Stockholm
|
Jurek

CellMark söker en Director of Corporate Governance and IR

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-07-12
Sharp

Head of Financial Crime Unit till Borgo

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-07-05
Jurek

Abion söker erfaren Paralegal

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

Stena Metall Group IT söker en gruppchef för internkontroll

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Jurek

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24
Jurek

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus – TechSverige

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons