Finans

Pimco haussar amerikanska krediter

Investerare bör inte ge upp om obligationer. Det finns intressanta möjligheter i USA:s kreditmarknad, skriver förvaltaren i en marknadskommentar.

Publicerad 2016-07-28

Investerare måste vänja sig vid en något lägre avkastning från den globala obligationsmarknaden men ska inte ge upp helt; det finns segment av tillgångsklassen som är attraktiva men viktigast än någonsin är att vara selektiv, skriver kapitalförvaltaren Pimcos kreditchef Mark Kiesel i en ny marknadskommentar.

Det som gör jakten på avkastning i obligationer svårare är att nästan 12 biljoner i Barclays Global Aggregate Index levererar en negativ avkastning idag, inklusive 80 procent av den tyska och japanska marknaden för statsobligationer.

Bristen på valmöjligheter i bland annat Europa har gjort att allt fler investerare sökt sig till den amerikanska kreditmarknaden.

– Även efter årets rally tror vi att investerare kan vänta sig en potentiell avkastning på tre till sex procent i amerikanska krediter genom att investera i investment grade och ett urval av high yield och banklån. Bland stora utvecklade länder ser vi att Japan och Tyskland knappt växer medan USA bör ha en tillväxt på ungefär två procent det kommande året. Sett till fundamentan gillar vi därför amerikanska krediter tillsammans med amerikanska bolag med inhemsk fokus, säger Kiesel i marknadskommentaren.

Han uppger vidare att Pimco har en övervikt i den amerikanska kreditmarknaden i nästan alla sina portföljer och gillar sektorer som telekom, spel och hälsa mest.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in