Finans Nyhet

Pepins tar in delägare till Frilans Finans

Taggar i artikeln

Pepins
Publicerad

Via crowdfunding-plattformen Pepins ska Frilans Finans ta in 20 miljoner kronor genom en nyemission och försäljning av aktier.

Nu öppnas möjligheten för egenanställda och allmänheten att bli delägare i egenanställningsföretaget Frilans Finans, enligt ett pressmeddelande.

Det framgår att exakta villkor ännu inte är fastställda men att det planeras att erbjudas aktier för upp till 20 miljoner kronor genom en kombination av både nyemission och försäljning av befintliga aktier.

– Jag ser Frilans Finans som en dynamisk organisation för egenanställda som gör det enkelt och tryggt att arbeta uppdragsbaserat. Därför är det också naturligt att de egenanställda får möjlighet att äga sin egen organisation, säger Stephen Schad, ägare och vd.

Annons

Frilans Finans finns redan på flera europeiska marknader; under eget företagsnamn i Norge, med eget bolag i Frankrike samt via företagskunder i Danmark och Finland. Genom nyemissionen ska Frilans Finans "säkerställa en fortsatt stark expansion både i Sverige och resten av Europa".

– Frilans Finans är marknadsledare i en bransch under mycket stark tillväxt. Bolaget har historiskt kraftigt ökat omsättningen under god lönsamhet. Det finns även ambitioner att utöka verksamheten internationellt. Det är precis denna typ av bolag som vi letar efter och vill erbjuda våra medlemmar. Vi ser fram emot att följa bolaget och branschen under en lång tid framöver, säger Marcus Bonsib Investment Manager på Pepins. 

Annons