Politik & samhälleNyhet

Peking utökar karantänsåtgärder – missnöjet växer i Shanghai

ShanghaiShanghai
Publicerad
Uppdaterad

Kinas huvudstad Peking har utökat karantänsåtgärderna för att försöka få slut på sitt månadslånga coronautbrott. Samtidigt har missnöjet börjat växa i Shanghai när staden förbereder sig på att lämna sin lockdown. Det skriver Reuters.

Finwire

Efter en inspektionsrunda i Peking meddelade landets vice premiärminister Sun Chunlan att det krävdes fler åtgärder för att minska virusspridningen. Det resulterade i att runt 1 800 personer blivit flyttade från Peking till staden Zhangjiakou.

Samtidigt planerar myndigheterna i Shanghai för att behålla de flesta restriktionerna månaden ut, innan staden kan lämna sin lockdown efter två månader från och med den 1 juni. I vissa stadsdelar valde tjänstemän att förstärka restriktionerna, vilket har fått ett negativt mottagande. Invånare menar nu på att de blir orättvist behandlade, då vissa invånare kan röra sig utanför sina hus medan andra tvingas stanna inne.

Flera videos har spridits på sociala medier som visar hur invånare argumenterar med tjänstemän om att bli utsläppta ur sina hus. En källa till Reuters berättar att människor har pratat ihop sig på appen WeChat om att gå ut i grupper.

Annons

Kinas hårda pandemirestriktioner har fått flera internationella företag att lämna eller överväga att lämna landet. Tidigare under dagen meddelade Airbnb att de lämnar landet, efter att pandemirestriktioner tyngt verksamheten under flera år.

Annons