Annons

Annons

Paradox Interactives finanschef lämnar

Spelstudion Paradox Interactives finanschef Andras Vajlok avgår. Han uppger att han uppnått de mål som han satte upp när han började sin tjänst. "Dags att röra mig vidare mot nya utmaningar", säger han.

Det framgår av ett pressmeddelande. Han ska dock kvarstå i bolaget till en ersättare hittats.

– När jag började på Paradox för sex år sedan skrev vi en lång och omfattande lista på mål som jag ville uppnå med bolaget. Vi har nu inte bara kunnat bocka av alla de här målen från listan, vi har uppnått dem flera år tidigare än vad vi planerat, säger Andras Vajlok i en kommentar och tillägger att det därmed är dags att röra sig vidare mot nya utmaningar.

I mars i år sålde han en halv miljon Paradox-aktier till kursen 56,50 till ett värde av totalt drygt 28 miljoner kronor. Försäljningen syftade till att få loss pengar till andra investeringar via crowdfunding-plattformen Pepins som låter privatpersoner investera i startups. Paradox har tidigare samarbetat med den Värmdöbaserade Pepins och noterades på plattformen våren 2016.

Annons

Annons

Efter försäljningen uppgav dock Andras Vajlok för nyhetssajten Breakit att han inte hade några planer på att lämna Paradox.

– Nej, absolut inte. Jag har varit här fem, sex år och tror fortfarande lika mycket på bolaget. Jag tror vi har en fantastisk framtid framför oss, med många spännande projekt framöver, sa han till sajten då.

Men nu väljer han alltså ändå att sluta.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons