Fabian Grapengiesser, vd på Stock Republic. Foto: Stock Republic
Finans

Övertecknad emission för Stock Republic

Fintech-bolaget Stock Republics övertecknade emission på 5,6 miljoner ger en värdering av bolaget på 50 miljoner kronor.

Uppdaterad 2020-07-15
Publicerad 2020-07-15

Stock Republic har tagit fram applikationer för webb och mobil som riktar sig till banker och andra finansiella aktörer som vill öka engagemanget hos sina kunder. På plattformen kan användarna enkelt sammanställa sitt sparande, ta del av andras profiler anonymt, få analyser av sitt innehav genom machine learning och diskutera sparande och aktier. 

En pilotversion av plattformen har bland annat testats med en svensk bank och planering pågår för lansering i Finland och Tyskland. Stock Republic backas av en rad tech- och finansprofiler som investerat i bolaget sedan tidigare, bland annat Mattias Miksche, styrelseledamot i Avanza och grundare av Stardoll, Lendify-chefen Erika Eliasson, Peter Benson som driver Affärsvärlden och Yubico-veteranen Simon Josefsson.

Grundarna av Stock Republic har tidigare startat Shareville, en plattform med fokus på aktieinvesteringar som såldes till Nordnet. Med Stock Republic fortsätter grundarna att bygga vidare på den stora potential de såg för att göra sparande socialt. Nu vänder de sig till en bredare målgrupp och möjliggör för fler banker att koppla upp sig mot den nya plattformen. 

– Vår vision är att samla all investeringsdata på ett ställe och skapa ett globalt nätverk för människor som framgångsrikt förvaltar sitt eget kapital år efter år. Investeringen går till att lansera plattformen med banker och partners i flera europeiska länder, säger Fabian Grapengiesser, vd på Stock Republic i en skriftlig kommentar.

Fabian Grapengiesser har grundat bolaget tillsammans med Preben Rydin och Adam Svanberg.

Platsannonser