Annons

Annons

Oscar Properties hotar stämma förening på 80 miljoner

Oscar Properties hotar att stämma en förening som företaget varit med och bildat. Stämningshotet motsvarar en miljon per bostadsrättsmedlem och lägenhet.

I fokus står en byggrätt att bygga en annan, ny, bostadsrättsförening ovanpå bostadsrättföreningen Biografens tak i centrala Stockholm.

Det skulle betyda att vissa som köpte i den befintliga föreningen Biografen först måste evakueras och sedan bo under en lång tids byggstök om Oscar Properties skulle gå vidare med takplanerna.

Nu har Oscar Properties, som befinner sig i en svår ekonomisk kris där man försöker få anstånd från sina långivare, tagit konflikten ett steg längre. Bostadsutvecklaren har skickat ett utkast till en stämningsansökan på 80 miljoner kronor till Biografens styrelse. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Annons

Annons

Oscar Properties ställer alltså krav på att medlemmarna ska flytta ut.

Kruxet är bara att föreningen anser att det är medlemmarna som enskilt måste ta ställning till om de ska tillåta arbetena för påbyggnaden. 

Oscar Properties å sin sida hävdar att föreningen ingått ett bindande avtal om att underlätta för vidareutvecklingen.

Ser den inte till att medlemmarna röstar för de mer omfattande förstärkningarna hotar Oscar Properties med ett skadeståndskrav på 80 miljoner kronor.Bostadsutvecklaren har gått så långt att den i slutet av mars skickade ett färdigt utkast till stämning till föreningen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons