Finans Nyhet

Oscar Properties har ett principförslag med vissa kreditgivare

Taggar i artikeln

Oscar Properties
Carl Janglin, vd för Oscar Properties. Foto (bakgrundsbild): TTCarl Janglin, vd för Oscar Properties. Foto (bakgrundsbild): TT
Carl Janglin, tidigare vd för Oscar Properties. Foto (bakgrundsbild): TT
Publicerad
Uppdaterad

Oscar Properties och en majoritet av innehavarna i bolagets seniora icke-säkerställda obligationer har gemensamt presenterat ett principförslag avseende Oscar Properties och dess dotterbolags framtida kapitalstruktur.

Realtid.se

”Kommittén och bolagets huvudägare är samtliga villiga att stödja och arbeta för att färdigställa en lösning i enlighet med principförslaget. Vidare har en av de säkerställda långivarna med anledning av principförslaget beslutat att tills vidare återkalla uppsägningen avseende sådan långivares säkerställda lån om cirka 485 miljoner kronor samt att i övrigt stödja och arbeta för en lösning i enlighet med principförslaget”, skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Principförslaget skulle bland annat innebära att Oscar Properties kapitaliseras med 250-300 miljoner kronor, varav minst 50-100 miljoner skulle tillhandahållas av existerande aktieägare samt nya investerare och 200 miljoner kronor skulle tillhandahållas av innehavare av obligationslånet, och att 600 miljoner av obligationslånet konverteras till aktier eller aktieliknande instrument.

Trots principförslag kvarstår dock den andra bankens uppsägning av säkerställda lån om cirka 1,6 miljarder till omedelbar betalning. Arbetet med att försöka få till stånd en uppgörelse med den långivaren fortsätter och man är även i fortsatt dialog med övriga kreditgivare för att finna en lösning avseende övriga delar av koncernen.

Annons

Annons