Juridik Nyhet

Oscar Properties begärs i konkurs – ”saknar utmätningsbara tillgångar”

Taggar i artikeln

Oscar Properties
Oscar Properties Foto: TTOscar Properties Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Oscar Properties har begärts i konkurs av DSAM Sverige. Det rapporterar Expressen.

Realtid.se

”Det gäller en fastighetsaffär där Oscar Properties backade ur, de fullföljde inte affärer. Det är egentligen pengar som ska gå till mäklarna för affären som inte blev av. Vi vet inte än om de har pengar eller inte. Men vi går alltid ’by the book’”, säger vd:n Daniel Özboyaci, enligt tidningen.

Enligt Expressen har Kronofogden samtidigt inte hittat några utmätningsbara tillgångar hos Oscar Properties.

”Utredningsrapporten visar att den som ska betala (gäldenären) saknar tillgångar att betala hela skulden”, skriver Kronofogdens handläggare i sin utredningsrapport daterad den 16 januari, uppger Expressen vidare.

Annons

Oscar Properties styrelseordförande Peter Norman  vill inte kommentera den aktuella skulden som riskerar försätta bolaget i konkurs .

– Vi har det knackigt som alla i branschen med tanke på räntehöjningar och annat. Vi har det tufft, men kämpar på så gått det går.

I en krönika publicerad i juni förra året skrev Per Lindvall bland annat detta:

Annons

”Oscar Properties har från rekonstruktionen varit att likna med en ”vingklippt kalkon”. Det vill säga en fågel som aldrig kommer att flyga. Jag kan upprepa det. Den fågeln kommer aldrig att kunna flyga. Kassaflödet var negativt redan från start under slutet av 2020 när Riksbanken fortfarande höll styrräntan på noll. Nu råder som bekant andra tider.”

”Räknar man som jag så uppstår ett mycket stort och svart hål i Oscar Properties balansräkning. De räntebärande skulderna uppgår till 4 979 miljoner kronor, där räntan idag ligger mellan 6,9 och 8,2 procent. Knappt 3 miljarder kronor av skulderna är kortfristiga. Men det kan nog finnas en del kovenanter på de långfristiga delen också som kan påverka löptiden.

Det är möjligt att Oscar Properties tillträdande vd Carl Janglin har mycket goda egenskaper för att få ordning på förvaltningsverksamheten. Det är dock tveksamt om han kan gå på vatten.”

Annons

Annons