Aspias styrelseordförande Jan Frykhammar går in som tillförordnad vd sedan Magnus Eriksson fått sparken.
Aspias styrelseordförande Jan Frykhammar går in som tillförordnad vd sedan Magnus Eriksson fått sparken.
Revision

Ordförande Frykhammar tar över när Aspias vd sparkas

Aspias vd Magnus Eriksson fick sparken i veckan. Ordförande Jan Frykhammar tar nu tillfälligt över vd-posten.

– Vi har börjat processen med att rekrytera ny vd, säger Mikaela Murekian, kommunikationsdirektör på IK Investment som äger Aspia

Publicerad 2019-03-15

Vd-skiftet sker oväntat och plötsligt. Enligt Revisionsvärlden informerades personalen i tisdags. I övrigt har bytet inte kommunicerats annat än genom att Jan Frykhammar ersatt Magnus Eriksson som vd på Aspias sajt där bolagsledningen presenteras.

Jan Frykhammar vill inte ge några kommentarer till det som hänt. Istället blir det ägaren IK Investment som förklarar det inträffade:

– Vi har bett Magnus Eriksson avgå och sitter nu i samtal med honom om vad som ska ske vidare, säger Mikaela Murekian på IK Investment Partners.

Varför vd-bytet sker vill hon först inte kommentera, men säger sedan:

– Aspias fortsatta tillväxt kräver ett nytt ledarskap. Jan Frykhammar är tf vd till dess att ett nytt ledarskap är på plats.

Den processen är redan inledd tillsammans med rekryteringsbolag.

Vad är det för ledarskap ni vill ha framåt?

– Vi diskuterar det med rekryteringsbolaget nu, men inte i media. Magnus har varit en bra ledare för Aspia, men nu behöver bolaget en annan ledarprofil för den framtida tillväxten, säger Mikaela Murekian.

När vill ni ha en ny vd på plats?

– Processen får ta den tid den tar för att hitta rätt person för bolaget.

IK Investment Partners köpte Aspia så sent som i augusti förra året av revisionsjätten PWC. Innan dess var det ett affärsområde inom PWC, Business Services. Det nybildade bolaget hade då en omsättning på 1 miljard kronor och 1 100 anställda, enligt egna uppgifter. Sedan dess har Aspia haft en offensiv tillväxt och lagt till sig KPMGs avdelning för samma tjänster, lönespecialisten DLN och dessutom köpt Skeppsbron Skatt. Idag har Aspia 1 450 medarbetare och 71 kontor.

I början av mars toppade Aspia tidningen Balans lista över mest jämställda redovisningsbolag. Läs Realtids intervju med Magnus Eriksson om det här.

Platsannonser