Förvaltaren fick ökad närvaro på kontoret med konst på väggarna

Taggar i artikeln

Arbetsmiljö Areim
Ökad närvaro på kontoret med konst på väggarnaÖkad närvaro på kontoret med konst på väggarna
Foto: Pressbilder
Publicerad
Uppdaterad

I en tid av ökande distansarbete har fondförvaltaren och fastighetsägaren Areim, valt att utmana status quo med sitt nya kontor. Genom ett samarbete med MER Arkitekter har en ny typ av arbetsmiljö tagit form, där modern arkitektur möter en unik konstsamling. Resultatet? En märkbar ökning i medarbetarnas närvaro på kontoret

Realtid.se

Efter drygt två av pandemi och det förändrade arbetslandskapet som följt har fondförvaltaren och fastighetsägaren Areim med sina över hundra anställda valt att anpassa sig och ta ett steg framåt.

Utifrån en vision om arbetsplatsen som ett socialt nav och en mötesplats för samarbete och skapande har Areims nya kontor utformats. Fokus har varit att skapa ytor som främjar social interaktion, välmående och samarbete. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det handlar inte om att tvinga någon till kontoret, utan att skapa en atmosfär och erbjuda en arbetsplats där människor genuint vill vara, säger Areims grundare Leif Andersson i en skriftlig kommentar.

Annons

Utöver att skapa en dynamisk och flexibel arbetsmiljö har Areim och MER Arkitekter värderat konst högt i utformningen av det nya kontoret.

Areims nya kontor är utformat med tre huvudsakliga arbetsytor för att tillgodose olika behov – en aktiv yta med öppna mötesrum, en fokusyta för mer traditionellt kontorsarbete och en lounge som fungerar både som matplats och som alternativ arbetsyta. I

Återbruk har även varit en central faktor i projektet och många element från Areims tidigare kontor har följt med till den nya adressen. Undertaket har avlägsnats för att vinna takhöjd och akustikplattorna har fått en ny funktion som del i väggpanelen.

Annons

Tips från arkitekten: Fem sätt att attrahera medarbetare tillbaka till kontoret

Se till att kontoret är ändamålsenligt
Utforma kontoret för att stödja er affär och skapa en miljö som främjar både fokuserat arbete och samarbete. Ett väl utformat kontor kan ha både tysta rum för koncentration och öppna ytor för spontana möten och diskussioner.

Omdefiniera utrymmet
I förlängningen av det första tipset, överväg att omdefiniera ditt kontorsutrymme. Minska antalet traditionella kontorsbord, där ”normalt” arbete utförs, till förmån för mer engagerande och mångsidiga arbetsytor. Denna förändring kan bidra till att skapa en mer dynamisk arbetsmiljö och öka kontorets attraktionskraft.

Annons

Bjussa mer
Förstärk den sociala aspekten av kontorslivet. Anordna gemensamma frukostar, luncher och after works för att uppmuntra anställda att umgås och stärka teamkänslan.

Aktivera er tillsammans
Skapa möjligheter för gemensamma aktiviteter. Genom att anordna träning, bokklubbar eller andra kollegiala aktiviteter kan du stärka banden mellan medarbetarna och göra kontoret till en mer attraktiv plats.

Framhäv kontorets unika fördelar
Se kontoret som en förmån för medarbetarna. Det kan vara mer än bara en plats för arbete – det kan också bidra till att lösa vardagspusslet genom att till exempel erbjuda träningsmöjligheter, sociala mötesplatser och till och med faciliteter för privata evenemang.

Annons