Annons

Annons

Ökad förlust i Paynova

Paynova rapporterar oförändrade intäkter och en ökad förlust under årets första kvartal, visar betalbolagets delårsrapport. Bolaget planerar också för en riktad emission.

Intäkterna för det första kvartalet 2018 uppgick till 8,2 miljoner kronor, oförändrat jämfört med inledningen på fjolåret.

Förlusten efter avskrivningar uppgick till 6,7 miljoner kronor, jämfört med 5,0 miljoner kronor under samma period i fjol. Förlusten efter skatt landade på 7,4 miljoner kronor.

“Rent finansiellt är denna rapport i linje med föregående kvartal. Operativt och affärsmässigt finns det dock tydliga skillnader. Paynova har gjort stora framsteg de senaste månaderna och utgångsläget är det starkaste någonsin. Vi har ett kontrakterat transaktionsvärde på över 8 miljarder kronor i en marknad som är under stark tillväxt och i en historisk förändring”, skriver Daniel Ekberger i sin vd-kommentar till rapporten och fortsätter:

Annons

Annons

“Tidigare uttalande om att 2017 års tillväxt inom fokusområdet Konsumentkrediter ska överträffas i både absoluta och relativa tal under året kvarstår. Kostnadsnivån bedöms ligga fast under året och ebitda bedöms vara positivt vid årsskiftet.”

I går kväll måndag meddelade Paynova också att bolaget ska göra en eller flera riktade emissioner, huvudsakligen till befintliga partners. Det samlade värdet beräknas uppgå till maximalt 15 miljoner kronor.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons