Rutger Arnhult, Castellum, Corem, ALM
Foto: TT
Börs

Nytt Arnhultbolag tar sikte på börsen

ALM Equity AB utvärderar tillsammans med Corem Property Group möjligheten att skapa ett gemensamt förvaltningsbolag med 24 000 framtida hyresbostäder.  

Publicerad 2021-11-23

ALM Equity och Corem har tecknat en avsiktsförklaring med syfte att skapa ett gemensamt bolag ägt till lika delar som har en initial byggrättsportfölj om totalt cirka 24 000 bostäder i Stockholmsområdet och Mälardalen.  Den initiala portföljen beräknas färdigutvecklad ha ett driftnetto på över 2 miljarder räknat på dagens hyresnivåer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Castellums ordförande Rutger Arnhult kontrollerar via bolag 52 procent av rösterna i Corem, efter förvärvet av Klövern, där han tidigare var vd.

Strukturen för det gemensamma bolaget förväntas kunna presenteras före årsskiftet. Avsikten är att notera det gemensamma bolaget på Stockholmsbörsen 2022 med syfte att skapa en kapitalstruktur som möjliggör att bolaget kan expandera. 

– Vi har arbetat intensivt med att bygga upp en ny förvaltningsaffär runt våra byggrätter. Vi är glada att tillsammans med Corem kunna skapa ett gemensamt bolag som kan bli en av Sveriges största bostadsförvaltare på sikt, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity i en skriftlig kommentar.

ALM Equitys affärsområde Projektutveckling kommer efter affären genomförts ha en kvarvarande portfölj om knappt 8 000 bostadsbyggrätter med ett beräknat slutvärde på 24 miljarder kronor varav ca 4 500 är sålda till Svenska Nyttobostäder och resterande kommer säljas till privatmarknaden.

Platsannonser

Logga in