"Alltsedan lanseringen har bolaget fokuserat på att attrahera de allra bästa människorna och skapa en arbetsplats där vi har det roligt tillsammans internt och ihop med våra investerare. Vi ska kännetecknas av hög professionalitet, kompetens och tillit. V
"Alltsedan lanseringen har bolaget fokuserat på att attrahera de allra bästa människorna och skapa en arbetsplats där vi har det roligt tillsammans internt och ihop med våra investerare. Vi ska kännetecknas av hög professionalitet, kompetens och tillit. Vi är väldigt glada att redan tidigt ha kunnat koppla så starka kompetenser till oss", säger REQ:s vd Nina Hammerstad.
Finans

Nystartade REQ Capital lanserar första fonden och rekryterar tungt

Nylanserade REQ Capital siktar på att ha 20 till 30 anställda med 10 till 20 miljarder NOK under förvaltning inom fem år.

Uppdaterad 2021-05-09
Publicerad 2021-05-04

Bolaget har inför starten av sin första fond tagit in 1,5 miljarder NOK i kapital som står redo att investeras.  Förvaltningen kommer ske såväl i som utanför Norge.

Det var i oktober förra året som det blev känt att Nina Hammerstad, som bland annat har varit ansvarig för att bygga upp den internationella fastighetsinvesteringen i Oljefonden, hade avgått.

Ett par månader tidigare hade också en handfull nyckelmedarbetare i bankägda Odin Forvaltning avgått. Bland annat Oddbjørn Dybvad som under ett antal år var seniorchef på Odin Forvaltning med ansvar för de internationella fonderna. I höstas slog de sina påsar ihop. 

REQ Capital kommunicerade redan från start att man kommer att leda aktiv förvaltning för dem med de tjockaste plånböckerna.  

Redan före lansering av bolagets första fond har REQ Capital bolaget har tio anställda och att ytterligare en till två anställda kommer presenteras efter sommaren. Bolaget har inför starten av sin första fond som lanseras 27 maj, REQ Global Compounders, tagit in 1,5 miljarder NOK i kapital som står redo att investeras.

I september lanseraa fonden REQ Nordic Compounders. Synnøve Gjønnes har anställts som ansvarig portföljförvaltare. Hon har lång branscherfarenhet och var i över fem års tid en erkänd analytiker på Pareto Securities. De senaste tre åren har hon varit aktieförvaltare på KPL med fokus på norska aktier och förnyelsebar energi.

– Synnøve har stor kunskap och god kännedom om den nordiska aktiemarknaden. Vi är väldigt glada att få med oss en sådan kompetens till laget, säger Nina Hammerstad, vd för REQ Capital.

Ingrid Stene har  anställts som senior analytiker. Hon har bland annat arbetat för KPMG och de senaste åren för Norges Bank Investment Management (NBIM) i London.

Fredrik Vedvik Kalleberg har vidare anställts som senior Financial Controller. Fredrik har i över fem år arbetat för Sector Asset Management.

Nina Hammerstedt säger att, för att etablera sig bland de bästa, så handlar allt om människor. Inte bara människor som är bra individuellt men som har förmågan att bygga starka team.

– Alltsedan lanseringen har bolaget fokuserat på att attrahera de allra bästa människorna och skapa en arbetsplats där vi har det roligt tillsammans internt och ihop med våra investerare. Vi ska kännetecknas av hög professionalitet, kompetens och tillit. Vi är väldigt glada att redan tidigt ha kunnat koppla så starka kompetenser till oss, säger Nina Hammerstad.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in