Hackergruppen framför inga särskilda krav mot Avtal24 i de publika inläggen men kritiserar bolaget för att ha brister i säkerheten. Foto: Pete Linforth från Pixabay.
Hackergruppen framför inga särskilda krav mot Avtal24 i de publika inläggen men kritiserar bolaget för att ha brister i säkerheten. Foto: Pete Linforth från Pixabay.
Fintech

Nya uppgifter om Avtal24-attacken

Hackare påstår sig ha kommit över 25 gigabyte med känslig information.

Uppdaterad 2020-04-16
Publicerad 2020-04-15

En tidigare okänd hackergrupp påstår sig ligga bakom intrånget mot Avtal24 för en dryg vecka sedan. På ett forum på internet berättar de nu mer om den information som de enligt uppgift ska ha fått ut från juristtjänstens servrar.

Realtid har tagit del av inläggen som uppger att läckan består av 25 gigabyte data och uppgifter om över 170 000 konton. Av informationen framgår att det finns ett stort antal ifyllda avtal och även ljudfiler med inspelade samtal mellan kunder och rådgivare i datamängden.

Hackergruppen framför inga särskilda krav mot Avtal24 i de publika inläggen men kritiserar bolaget för att ha brister i säkerheten.

Uppgifterna är obekräftade. Magnus Stein, vd på Avtal24, avböjer att kommentera med hänvisning till de utredningar som pågår. Bolaget har kopplat in externa säkerhetskonsulter men även gjort en polisanmälan efter intrånget.

Det är oklart vilka effekter attacken mot Avtal24 kommer att få. Bolagets hemsida ligger just nu nere och kunderna hänvisas till kundtjänst på telefon. Enligt Magnus Stein kommer tjänsterna att öppnas igen senare i veckan.

Lexly, bolaget bakom Avtal24, fyllde nyligen på kassan med 50 miljoner kronor. Pengarna kom bland annat från techmiljonären Håkan Roos, Biovestor, Industrifonden och Altor-ägda LRF Konsult.

 

Platsannonser