Finans Nyhet

Nya analyser på Realtid.se

Publicerad

Läs Anders Haskels analys av Avanza-aktien och Ingemar Carlssons tekniska analyser av OMXS30, råvaror samt valutor i Realtid.ses premiumtjänst.

Tisdag: OMXS30

”Det tog bara åtta delårsrapporter för marknaden/analytikerna att komma i fatt verkligheten. Normalt brukar det ta betydligt längre tid men så har situationen efter vändningen för index den 9 mars 2009 också varit extrem.

När analytikerna börjar komma före verkligheten i sina förväntningar är det en stark indikation på att en rekyl är på gång. Detta gör motståndet vid 1 179-1 220 ännu viktigare och inte minst starkt.”

Annons

Onsdag: Olja och råvaror

”Under januari hade oljepriset ett viktigt motstånd vid 99 dollar, vilket nu är brutet och det i sin tur ger oss anledning att direkt sikta på nästa motstånd vid 104 dollar, vilket är ett delmål på vägen vidare uppåt.”

Torsdag: Avanza

Annons

”Årets vinst bör hamna i intervallet 11,50-12,00 kronor per aktie och det betyder att aktien vid kurs 245 kronor handlas till drygt 20 gånger vinsten.

Det kan som sagt se ut att vara i dyraste laget, men om vinsten stiger 15-20 procent per år, det vill säga i linje med Avanzas egna långsiktiga mål ser jag inget problem med att motivera den aktuella värderingen.”

Fredag: Valutor

Annons

”Den senaste lågpunkten för USD/SEK fick vi in den 2 februari vid 6,35 kronor och det finns inget ännu som ger oss anledning att räkna med en botten mer än tillfälligt.”

Samtliga analyser ingår i den nya premiumtjänsten på Realtid.se. Just nu kan du teckna en förmånlig prenumeration, läs mer på realtid.se/premium.

Annons