Annons

Annons

Ny vd för Santander bank i Sverige

Den spanska bankjätten Santanders svenska nischbank får ny vd när Martin Brage tar över posten efter Carolina Brandtman.

Martin Brage är från och med den 15 december nytillträdd vd hos Santander Consumer Bank Sverige. Företrädaren Carolina Brandtman lämnar sin tjänst som vd på Santander för att under 2018 ta över vd-rollen hos Qliro Financial Services.

Martin Brage har lång och bred erfarenhet från både finanssektorn och Santander. Under 18 års tid har han, i tunga roller inom General Electric och Santander, byggt bred erfarenhet inom både finansområdet och den kommersiella sidan av verksamheten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag är glad att vi redan kommit långt i arbetet med byggandet av en ny och stark förändringsorienterad kultur. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet, och rusta för att ta vara på den höga förändringstakten vi ser på marknaden idag, säger Martin Brage i en kommentar.

Annons

Annons

Den spanska bankjätten Santander är en av världens största finanskoncerner. På den svenska marknaden definierar den sig dock som en nischbank och har 400 medarbetare och 450 000 kunder runt om i landet. I Sverige är Santander i huvudsak inriktad på bil- och fordonsfinansiering, lån samt betal- och kreditkort. Men den har också sparkonton samt delbetalningar i butik- och e-handel i sitt produktutbud.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons