Mats Qviberg. Foto: Peter Knutson
Mats Qviberg. Foto: Peter Knutson
Finans

Ny vd för Öresund

Gustav Lindner lämnar vd-posten i Öresund på eget initiativ, enligt ett pressmeddelande. Nicklas Paulson som kommer närmast från Carnegie Investment Bank ska leda Öresund framöver. "Han är respekterad av kunderna, har ett brett kontaktnät och en djup kunskap om den finansiella marknaden", säger Mats Qviberg.

Uppdaterad 2017-11-16
Publicerad 2017-11-16

Öresunds nuvarande vd Gustav Lindner lämnar Öresund på eget initiativ, enligt ett pressmeddelande från investmentbolaget. Öresund:s styrelse har i och med detta beslutat att utse Nicklas Paulson till ny vd från och med början av 2018. Gustav Lindner kommer att kvarstå som vd till dess att Nicklas Paulson tillträder.

Enligt pressmeddelandet har Nicklas Paulson mer än 20 års erfarenhet från Investment Banking/Corporate Finance och kommer närmast från Carnegie Investment Bank där han under de senaste elva åren deltagit i ett stort antal företagstransaktioner, såväl börsnoteringar som M&A-affärer. Nicklas Paulson är civilekonom från Stockholms Universitet och har tidigare haft liknande arbetsuppgifter på Alfred Berg, ABN AMRO och Swedbank Markets.

- Nicklas har rätt bakgrund och erfarenhet för att leda Öresund framöver. I sin roll på Carnegie har Nicklas ansvarat för ett stort antal uppdrag av olika karaktär inom olika sektorer vilket gör att han har en bred erfarenhet. Han är respekterad av kunderna, har ett brett kontaktnät och en djup kunskap om den finansiella marknaden. Han är en av dem som funnits på vår radar under en längre tid, och när Gustav nu valt att sluta agerade styrelsen direkt. Det här kommer att bli väldigt positivt för såväl Öresund som dess portföljbolag, säger Mats Qviberg, styrelseordförande i Öresund, i en kommentar.

- Det ska bli oerhört spännande att få bidra till Öresunds fortsatta utveckling tillsammans med investeringsteamet, Mats och den övriga styrelsen. Öresunds strategi och långsiktighet har historiskt genererat en mycket god avkastning för sina aktieägare, säger Nicklas Paulson.

Platsannonser