Ny mötesplats i centrala Stockholm tar form

Taggar i artikeln

AMF Fastigheter
Anna Gissler, marknads- och kommunikationschef på AMF Fastigheter.
Publicerad
Uppdaterad

I Moodkvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan lanseras en ny plats för företag och organisationer som vill forma framtidens samhällsbyggande och nästa generations näringsliv. Nu presenteras Elements tillsammans med serieentreprenörerna Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton.

Realtid.se

─ AMF Fastigheter brinner för Stockholms utveckling och som stadsutvecklare vill vi visa vägen. Vi har märkt en stor efterfrågan hos våra hyresgäster, på en plats att diskutera de stora och komplexa frågorna samhället står inför. Och det är när människor ges plats att samverka som riktig förändring blir möjlig. Därför skapar vi nu Elements. En plats där företag kan arbeta tillsammans, säger Anna Gissler, marknads- och kommunikationschef AMF Fastigheter, i en skriftlig kommentar.

I mars 2024 kommer en rad aktörer flytta in till Elements, på Jakobsbergsgatan 24. Bland dessa finns bland annat Styrelseakademien – Sveriges ledande forum för professionell utveckling av styrelser och företagsledningar, Warpin Media, som är ledande i Norden när det gäller utveckling av Metaverse strategier och XR-mjukvara samt Stockholm AI, forumet som länkar samman AI-entusiaster och näringsliv. Bland aktörerna finns även ett flertal hållbarhetsinitiativ och företag som har cirkulära affärsmodeller som till exempel det cirkulära möbelbolaget NorNorm.

Elements bygger på tanken att företag genom att arbeta i innovationskluster och utifrån framtidens viktigaste frågor kan driva utveckling snabbare och mer kostnadseffektivt än att göra det i silos. Redan nu har kluster skapats inom en mängd branscher med frågeställningar som handlar om framtidens hälsosamma och hållbara mat, hur man kan utveckla längre och mer tillfredställande liv samt hur digitalisering, infrastruktur och standarder i fastigheter kan underlätta produkt och tjänsteutveckling på marknaden. Fler kluster tillkommer.

Annons

Utvecklingen omfattar kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan och utgörs av 13 500 kvadratmeter kontor. Elements kommer utgöra 1 700 kvadratmeter men flera av företagen knutna till klustren kommer sitta i våningarna ovanför.

Annons