Nytt jobb

Ny Managing Partner på Baker McKenzie

Anders Fast blir ny Managing Partner på advokatbyrån och efterträder Sten Bauer.

Uppdaterad 2016-12-12
Publicerad 2016-12-12

Anders Fast tar över som ny Managing Partner på advokatbyrån Baker McKenzie i Stockholm. I dag är Anders Fast delägare och ansvarig för Stockholmskontorets M&A-grupp samt ordförande för Baker McKenzies private equity-grupp inom EMEA-regionen.

– Det ska bli spännande att fortsätta utveckla Baker McKenzies starka varumärke. Vi lever i en föränderlig tid och måste ständigt utveckla oss för att ligga i framkant. En utmaning för mig blir att implementera vår nyligen uppdaterade globala strategi och profil, som ännu bättre svarar mot våra klienters behov samt de utmaningar och förändringar vi ser på den globala marknaden. Det är med stor ödmjukhet som jag tar över rollen som Managing Partner efter Sten Bauer. Han har gjort ett fantastiskt arbete med att positionera Baker McKenzie i Norden och bygga starka relationer med våra 76 andra kontor i världen, säger Anders Fast i ett pressmeddelande.

Anders Fast har arbetat på Baker McKenzie i 17 år och varit delägare sedan 2007. Han arbetar främst med företagsförvärv, kapitalanskaffningar och investeringar samt biträder klienter inom kommersiell avtalsrätt. Anders erhöll sin juristexamen vid Uppsala universitet år 1993 och blev medlem i Sveriges Advokatsamfund 2002. Han har även arbetat som managementkonsult på McKinsey & Company under åren 2000-2002.

Anders Fast efterträder Sten Bauer, vars förordnande går ut den 31 december 2016. Sten Bauer, som är specialiserad på företagsförvärv och arbetsrätt, kommer efter sex år som Managing Partner att återgå till att på heltid arbeta med Baker McKenzies klienter.

– Anders Fast har utmärkta ledaregenskaper samt lång och gedigen erfarenhet inom transaktionsrådgivning. Han är helt rätt person att framgångsrikt leda byråns arbete framöver. Själv ser jag fram emot att helhjärtat ägna mig åt klientarbete, säger Sten Bauer, Managing Partner, Baker McKenzie i Sverige, i pressmeddelandet.

Anders Fast tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2017.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av näringslivets hjärta; profilerna, pengarna och politiken.

Logga in