Nytt jobb

Ny ledarduo i Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield utser Karl Persson till Head of Sweden och Marie Cronström till chief operating officer och deputy head of Sweden.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-09-17
Publicerad 2018-09-17

Den nya ledarduon, Karl Persson och Marie Cronström, är båda partners i bolaget och kommer även fortsättningsvis att arbeta med kunder i kombination med sina nya roller. De kommer också att arbeta nära Cushman & Wakefields affiliates i Norden för att vidareutveckla och stärka affärs- och kundrelationerna i regionen.

Karl Persson blir Head of Sweden och efterträder Agneta Jacobsson som slutar efter 25 år inom företaget. Karl har omfattande ledarskapserfarenhet och närmare 20 års erfarenhet av fastighetstransaktioner, uthyrning och analys. Han anställdes till Cushman & Wakefields Capital Markets-team i maj 2017 med målet att bygga ett marknadsledande transaktionsteam i Göteborg. Karl kommer tillsammans med Daniel Anderbring, som nyligen utsågs till Head of Capital Markets i Sverige, att fortsätta bygga den svenska Capital Markets-verksamheten.

Karl Persson, tillträdande Head of Sweden, säger i en kommenat: ”Det känns fantastiskt roligt att leda Cushman & Wakfields fortsatta utveckling i Sverige tillsammans med Marie och våra superbra medarbetare. Vi har alla möjligheter att stärka våra kunder i deras affär ytterligare. Att axla vd-rollen i Sverige kombinerat med ett starkare affärsfokus på transaktioner, i såväl Stockholm som övriga landet, är också mycket stimulerande för mig personligen.”

Marie Cronström blir Deputy Head of Sweden och Chief Operating Officer. Marie kommer även fortsättningsvis att leda affärsområdet Occupier Services, som under hennes ledarskap har utvecklats till ett av de starkaste på marknaden. Sedan hon tillträdde i augusti 2015 har hon även breddat tjänsteutbudet till att också omfatta arbetsplatsstrategier och flyttprojektledning. Marie har mångårig erfarenhet av ledarskap och strategiskt arbete. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med såväl större som mindre kunder både på nationell och global nivå.

Platsannonser